Maria Åkerberg har ett brett utbud av ekologiska produkter och grundades av ingenjören och kemisten Maria Åkerberg. I denna recension har Sofia F testat och recenserat Maria Åkerberg Hair & Body Shampoo Beautiful.

Maria Åkerberg Hair & Body Shampoo Beautiful 250 ml

Jag ska ärligt säga att jag alltid haft svårt att hitta ett riktigt bra naturligt schampo till mitt hår då det är tjockt och blir väldigt lätt trassligt och tovigt. Jag upplever att med de flesta naturliga schampon så måste jag gnugga väldigt mycket på varje liten yta i hårbotten för att jobba upp ett lödder och för att få håret rent. Den processen gör också håret väldigt tovigt. Men efter att ha provat Maria Åkerberg Hair & Body Schampo är jag positivt överraskad och jag är nu överbevisad att det finns bra fungerande naturliga schampon för mitt hår också!

Användning: Jag börjar med att skölja håret ordentligt och applicerar sedan schampot i hela håret och masserar lätt och försiktigt in det för att tvätta bort de mesta av smuts och gamla styling produkter. Jag sköljer sedan ur det och påbörjar den riktiga schamponeringen genom att applicera schampot en andra gång. Genom att schamponera två gånger kommer du uppleva en jättestor förändring och vid andra schamponeringen löddrar det rejält och är lätt att använda! Håret håller sig rent och fräscht länge (jag har medellångt hår och tvättar det 1-2 gånger i veckan).

Schampot känns varken uttorkande för håret/ kroppen. Ingredienserna i produkten utgörs bland annat av kokos och majs vilket hjälper till att bevara fukt på kroppen vilket gör att du inte får en uttorkad känsla efter användning.

Doften av kardemumma, citron och apelsin är helt fantastisk, beroendeframkallande! Återigen tycker jag det är smidigt när en produkt har flera användningsområden, det hjälper till att hålla nere kostnaderna för dig, det sparar på miljön och det är väldigt praktiskt! Enligt Maria Åkerberg går produkten förutom att använda som kroppstvål och schampo även att använda som ansiktstvätt och raklödder, pluspoäng!

En sista komplimang till den här produkten är att serien Beautiful erbjuder en rad andra produkter i samma doft, till exempel body lotion, deodorant och handkräm! Jag ger den här produkten en 4 i betyg!

Betyg: 4 av 5

/Sofia F

Mer läsning om Maria Åkerberg:

10 favoritprodukter från Maria Åkerberg