Neals Yard Remedies är ett engelskt hudvårdsmärke med bas i London. Produkterna utvinns från traditionella växter och så långt möjligt brukas dessutom ingredienser från etiska jordbruksprogram, exempelvis Fairtrade Foundation. I sortimentet finns flera olika kollektioner bland annat en Wild Rose-serie och en Bee Lovely-serie.

I den här recensionen har Katja H och Emma M testat 5 olika produkter i Bee Lovely-serien.

Neals Yard Remedies serie Bee Lovely

Emma M tycker:

Neals Yard Remedies Bee Lovely Hand Cream

Den här handkrämen är vit, medeltjock och krämig och doftar gott av apelsinblomma. Den innehåller fuktgivande honung och passar mina händer perfekt! Jag blir sällan supertorr och undviker därför alldeles för feta krämer då jag tycker det blir kladdigt. Den här absorberas snabbt  och lämnar mina händer mjuka och väldoftande. Stort plus för att jag samtidigt hjälper bina!

Betyg: 4 av 5

Neal´s Yard Remedies Bee Lovely Body Lotion

En bodylotion som precis som handkrämen i Bee Lovely Serien, absorberas snabbt och återfuktar kroppen. Jag skulle inte kalla den fet men den gör absolut sitt jobb. Efter dusch är den perfekt att mjuka upp torr hud med. Jag gillar doften av apelsinblomma men föredrar nog den på händerna eller ett mindre område istället för på hela kroppen som man använder en bodylotion till. Det är såklart en smaksak men det drar ner helhetsintrycket lite för mig.

Betyg: 3,5 av 5

Neal´s Yard Remedies Bee Lovely Bath & Shower Gel

Den här duschkrämen är riktigt skön. Produkten känns mild och återfuktande med samma goda doft som resten av serien. Den gör rent och torkar inte ut huden. Doften klingar av ganska snabbt efter den sköljts av men jag känner mig fräsch och redo för dagen efter en dusch med den här!

Betyg: 4 av 5

Neals Yard Remedies Bee Lovely All Over Balm

En närande och återfuktande kroppsbalm som är den perfekta vinterräddningen! Men den funkar minst lika bra resten av året. Den är perfekt att smörja torra fötter, nagelband och armbågar med och i somras gjorde den susen för en kompis som hade lårskav – så bra! Den här burken får gärna bo i mitt badrumsskåp för alltid.

Betyg: 4,5 av 5

Neals Yard Remedies Organic Defence Hand Spray 40 ml

Den klassiska handdesinfektionsdoften är ingenting jag jublar för men den här sprayen med doft av citrongräs, neroli och lavendel får mig att vilja spraya händerna hela tiden! Den kommer i en liten och smidig flaska och lämnar händerna fräscha, rena och väldoftande. Den innehåller 70% alkohol och eliminerar 99,9% av bakterierna. Varje gång jag använt den brukar någon fråga vad det är som luktar så gott och de blir alltid lika nyfikna på vad det är för produkt. Kanske ingen hit för doftkänsliga men för de som vill göra sin handspritsrutin lite härligare så är denna ett stort tips.

Betyg: 5 av 5

 

Katja H tycker:

Jag har testat flera små minisar av Neals Yard Remedies serie ”Bee Lovely”, samt en handsprit. Bee Lovely är en serie som innehåller vårdande bivax. Produkterna känns mjukgörande och har en väldigt söt doft. Doften är tyvärr alldeles för söt för min smak. Alla produkter i Bee Lovely-serien absorberar snabbt för att vara ekologiska produkter. Undantag från Shower Gel såklart, jag hoppas ingen försöker få den att absorbera :

 

Jag gillar resultatet produkterna ger på huden, den känns så himla mjuk och len efteråt. Men då jag inte är ett stort fan av doften och doften sitter i rätt länge, kommer jag inte köpa dessa igen.
Alla produkter får 3,5/5 i betyg, förutom All over balm som får en 4. Jag tycker den gjorde det lilla extra på mina torraste partier, såsom fötterna, armbågarna och händerna.

 

Sedan kommer vi till handspriten. Den gillade jag tyvärr inte över huvud taget. Jag har hört andra som testat den säga att de älskar doften, men jag förstår verkligen inte vad de menar. Den luktar starkt med en blandning av ingefära och någonting annat jag inte kan sätta fingret på. Jag är dock extremt doftkänslig och det kan ju såklart vara orsaken till att jag inte gillar den. Handsprit ska vara en simpel produkt, ingenting man luktar av hela dagen. Den får ändå 2,5/5 i betyg av mig, och det är för att den kommer i en smidig förpackning samt att händerna inte känns uttorkade efter användning.

 

Mer läsning om Neals Yard Remedies:

Högsta betyg till Wild Rose – ny hudvård från Neal’s Yard