Ekologisk deo. Maria Åkerberg är Sveriges största ekologiska och naturliga skönhetsmärke och har allt från ansiktsvård till hårvård och smink. I denna recension har Sofia F testat och recenserat Maria Åkerberg Saltdeo som är en naturlig deodorant, typ som en hård deodorant-sten och kallas ibland också för ”kristalldeo”.

Maria Åkerberg Saltdeo, 50 g

Jag använder sedan fyra år tillbaka naturliga deodoranter och kan ärligt säga att jag aldrig testat någon så bra som den här! Den utlovar inga fläckar, en varaktighet på upp till 24 timmar och inget svid eller kladd. Allting överensstämmer med resultatet och jag är positivt överraskad! I produktbeskrivningen står det även att deodoranten går att använda som aftershave då den har en desinficerande effekt. Detta var något jag var orolig för då jag tänkte att det skulle svida att använda en saltdeo efter rakning. Efter att jag provat den här deon blev jag väldigt chockad över att den varken sved eller gav utslag!

Applicering: Jag sköljde av den lätt och snabbt under rinnande vatten och sedan applicerade jag den som en vanlig deo, den enda skillnaden är att du måste gnugga lite mer då saltkristallerna löses upp vid lätt friktion. Ett tips från mig! Skölj aldrig hela deodoranten helt under vatten då den kan lossna från sin botten. Skölj endast toppen av deodoranten som kommer i kontakt med kroppen.

Som sagt var jag övertygad om att den här deodoranten skulle svida och göra mig uttorkad men det var inte fallet. Mina armhålor är dessutom väldigt känsliga och jag kan lätt bli röd, torr och få utslag. Men inte ens efter rakning sved det! Genom åren har jag provat väldigt många olika naturliga och ekologiska deodoranter men aldrig riktigt fastnat för någon. När jag använder den här saltdeon känner jag mig inte svettig, jag är luktfri och mina tröjor känns fräscha även efter en hel arbetsdag. Jag tycker även att den håller måttet när jag tränat ett riktigt svettigt träningspass. Extra plus att den är vacker att ha i badrumsskåpet och den håller i en evighet. Bra för både din kropp, miljön och din plånbok! Jag ger Saltdeo från MÅ utan tvekan högsta betyg!

Betyg: 5 av 5

/Sofia F

Här hittar du hela vårt sortiment av ekologiska och naturliga deodoranter. >>>

Mer läsning om Maria Åkerberg:

Snygga ekologiska läppstift från Maria Åkerberg