Ekologisk ansiktsolja. Maria Åkerberg är ett svenskt flerfaldigt prisvinnande varumärke som har allt från smink till ansiktsvård och kroppsvård. I denna recension har Sofia B testat och recenserat en ansiktsolja för mogen och känslig hud – Royal Facial Oil More från Maria Åkerberg.

Maria Åkerberg Royal Facial Oil More, 30 ml

Maria Åkerberg Royal Facial Oil More är en lätt gyllengul olja som kommer i en snygg brun glasflaska med hygienisk droppinsats.

Det är en utslätande och fuktbevarande ansiktsolja för mogen och känslig hud, som bland annat innehåller gurkörtsolja, jojobaolja och nyponfröolja. Den passar även bra för hud med rosacea och ytliga blodkärl, och passar att använda vid årstidsväxlingar, då luftfuktigheten växlar och huden kan behöva lite stöd för att vänja sig vid nya förhållanden.

Oljan har en litet nötig doft, är ganska lätt och går snabbt in i huden utan att efterlämna någon kladdig hinna.

Huden känns direkt återfuktad och mjuk, och den känslan håller i sig hela dagen. Det känns som den verkligen jobbar på djupet. Jag har testat oljan både under dagkräm, ensam till natten och under nattkräm, lite beroende på behov, och den funkar utmärkt för alla förhållanden. Jag har också märkt en förbättring i min hudton under testperioden, vilket är positivt.

Betyg: 4 av 5

/Sofia B

Mer läsning om Maria Åkerberg:

Recension: Maria Åkerberg Scalp Scrub Intensive