Ekologisk mascara. Hynt Beauty gör en av den ekologiska världens mest populära mascaror. Men alla är inte lika förtjusta i denna mascara. Här är Sofia B:s recension av Hynt Beauty, Nocturne Mascara i färgen svart.

Hynt Beauty Nocturne Mascara – Black

Hynt Beauty Nocturne Mascara är en mycket populär ekologisk mascara med antioxidanter och växtextrakt som vårdar och skyddar fransarna som ska ge längd och volym och böja fransarna. Den innehåller bland annat kamomill, rosmarin och solrosolja.

Hynt Beauty Nocturne Mascara kommer i en svart, stilren förpackning och har en ganska stor, men mjuk borste. Formulan är lite torr, men tjock och fyllig och appliceras enkelt på fransarna utan att de klumpar ihop sig. Varje liten frans får rejält med färg och definition. Med en applicering får man en naturlig look. För mer dramatik kan man med fördel applicera en gång till.

Mascaran bygger bra tycker jag. Den ger fransarna en fin längd och fyllighet, och trots att borsten är stor är det enkelt att komma åt även i ögonvrån. Den fasta formulan gör att man slipper onödigt kladd. På mig har den dock haft en tendens att fälla pigment under dagen och ge en svart sorgkant under ögat, vilket drar ner betyget.

Hynt själva tipsar om att man kan använda en tops på ögonfranslinjerna för att ta bort överflödig olja som ansikts- och ögonkrämer kan lämna kvar, vilket skulle vara orsaken till att mascaran fäller. Men det hjälpte tyvärr inte när jag testade.

Betyg: 3,5 av 5

/Sofia B

Mer läsning om Hynt Beauty: 

Upptäck sminket från Hynt Beauty!