Moonsun är ett Stockholmsbaserat varumärke med unisex produkter för både kropp, hår och ansikte. I denna recension har Sofia B testat och recenserat Moonsun Beeswax Bodyoil 200 ml.

Moonsun Beeswax Bodyoil 200 ml

Moonsun Beeswax Bodyoil är en gyllengul kroppsolja som i huvudsak består av safflorolja, rapsolja, bivax, sheasmör och havtorn. Just havtorn bidrar till den djupa orange-gulafärgen, vilket gör att tillverkaren varnar för att den därför kan färga av sig på ljusa kläder och lakan.

Oljan kommer i en praktisk, genomskinlig plastflaska med snäpplock och kan ha lite olika konsistens beroende på temperatur, i och med att den innehåller bivax, men är lagom lättflytande i rumstemperatur. Oljan har en ljuvlig doft av citrongräs, som vissa kan tycka är påträngande, men som jag fullkomligt älskar. Den klingar dessutom (eller tyvärr) av ganska snabbt.

Olja har enligt tillverkaren många användningsområden förutom som kroppsolja, som att appliceras på torra fötter, torr hårbotten och frissiga toppar.

Jag har dock bara testat den som en kroppsolja och som sådan är den ganska dryg, det behövs inte stor mängd för att räcka till hela kroppen. Jag applicerar alltid kroppsprodukter direkt efter duschen och den här oljan går snabbt in i huden och lämnar den direkt mjuk och återfuktad. Något som sitter i hela dagen! Dock lämnar den efter sig en lätt oljig hinna, och den oljiga känslan finns kvar hela dagen. Jag brukar normalt sett inte gilla oljigheten i kroppsoljor, men den här är så subtil att jag inte stör mig på den. Man får bara se till att den absorberas ordentligt i huden innan man sätter på sig ljusa kläder.

Betyg: 4,5 av 5

/Sofia B

Mer läsning om Moonsun: 

Moonsun är unisex-märket hela familjen kan använda