Ekologisk mascara. Estelle & Thild är ett svenskt varumärke som gör landets enda ekologiskt certifierade smink. (Ecocert.) I denna recension har Sofia B testat och recenserat Estelle & Thild Long Lash Mascara.

Estelle & Thild Long Lash Mascara

Estelle & Thild Long Lash Mascara är en ekologiskt certifierad mascara som ska separera och förlänga fransarna för att ge definierade ögon. Innehåller acaciagummi som ska skydda och samtidigt ge fyllighet till fransarna, karnaubavax som ska återfukta och ge skydd och sheasmör för fukt och näring. Naturliga mineraler ger det svarta pigmentet mättnad och intensitet.

Mascaran kommer i en stilren beige och svart förpackning, med en mellanstor, klassisk borste som är avsmalnande i toppen.

Formulan är dock ovanligt blöt, och vid första påförande får man mest till en separation av fransarna. Det krävs en andra applicering för att få mer längd och definition. Den andra appliceringen ska också göras innan fransarna torkar för bästa resultat. Men då får man ett fint naturligt resultat, med definierade fransar med bra svärta som fortfarande är mjuka och följsamma. Den mjuka formulan gör att den inte fäller något, utan man får ett bra resultat som sitter hela dagen.

Att ta bort den på kvällen är heller inga problem. Jag har bara använt min vanliga rengöringsmjölk, gnuggat in den ordentligt på fransarna och sedan tvättat bort med en mjuk bomullsrondell.

Mascaran är dock kanske inget för den som söker dramatik, utan lämpar sig mer för vardagsfransar.

Betyg: 4,5 av 5

/Sofia B

Mer läsning om Mascaror från Estelle & Thild: 

Recension: Volume Mascara från Estelle & Thild