Ekologisk hudvård. Byko är ett svenskt ekologiskt varumärke med helt veganska ingredienser och varumärket har sin tillverkning i Sverige. I denna recension har Moa recenserat tre hudvårdsprodukter från Byko, en rengöring, ett serum och en fuktkräm.

Byko, Prebiotic Phytoactive Cleanser

Varumärket Byko var helt nytt för mig och därför lite extra spännande att få testa en hel hudvårdsrutin med rengöring, serum och ansiktskräm. Jag har under en månad använt dessa produkter som min hudvårdsrutin för att verkligen kunna utvärdera resultatet.

Prebiotic Phytoactive Cleanser är en rengöringsgel med en typiskt örtig doft, vilket jag verkligen gillar! Jag tycker att produkten tar bort smink och smuts bra. Rengöringen lämnar en fräsch och ren känsla i huden utan att irritera min hy. Jag hade dock önskat att den hade löddrat något mer men utöver det så är den helt klart en bra rengöring.

Betyg: 4/5

Byko, C3 Glow Serum

C3 Glow Serumet med C-vitamin uppskattade jag verkligen! Serumet absorberas snabbt in i min hud och gav verkligen huden en fin lyster. Pumpfunktionen på serumet gav ganska mycket av produkten på en applicering vilket kändes lite synd eftersom man inte behöver så mycket. Men jag passade då på att använda det som blev över på dekolletaget.

Betyg: 5/5 

Byko, Prebiotic Hydrating Cream

Prebiotic Hydrating Cream tycker jag var väldigt återfuktande och gav huden ett fint resultat. Det tog dock ett tag för krämen att absorberas in i huden, och krämen lämnade dessutom en aningen stel känsla innan den sjönk in helt och hållet. Jag tyckte den passade bättre som en nattkräm för att den blev för alldeles för fet för min hudtyp att använda under mitt smink. Men på kvällen var den perfekt tillsammans med serumet!

Betyg: 3/5 

 

Produkterna tillsammans funkade väldigt bra, och min hud känns verkligen återfuktad och balanserad! Jag skulle dock kunna tänka mig att addera någon ansiktsolja eller booster för att ge huden ytterligare lyster!

 

Totalt betyg: 4/5