Tilia Beeswax är ett grekiskt företag. Produkterna är baserade på naturliga ingredienser såsom bivax och kallpressade oljor.

Tilia Beeswax, Wondrous serum, ca 650 kronor. 

Det grekiska märket Tilia Beeswax är helt nytt för mig, så det var extra spännande att testa deras ”Wondrous serum”. Namnet till trots innehåller serumet inget bivax, i alla fall inte enligt deras egen inci. Däremot innehåller det bland annat oliv- , jojoba-, nypon- och avokadoolja, samt extrakt från parklindsblomman (Tilia european). Serumet passar torr och mogen hud, och ska motverka rynkor, boosta med fukt och ge en jämnare hudton.

Produkten kommer i en smart och smidig flaska med en pump som gör det lätt att dosera. Serumet är gyllengult i färgen, och på sommaren ganska lättflytande. När det är lite kallare var det fastare, som honung i konsistensen, men smälter snabbt i handen när man applicerar. Det är väldigt oljigt, och behöver ett par minuter för att gå in huden innan man tar på sin dagkräm. Men när det väl gått in ordentligt så lämnar det huden utan någon oljig hinna, bara en lätt, behaglig doft av mynta.

Det är ett väldigt trevligt serum, som lämnar huden återfuktar och mjuk under hela dagen. Det passar ypperligt under en dagkräm som är lite uppstramande för att få bästa effekt.

Min hud har varit mjuk och följsam under testperioden, utan några reaktioner alls. Dock har jag inte märkt någon förändring på mina rynkor, utan produkten har mest funkat bra som fuktgivare för mig.

Betyg: 3,5/5. 

/Sofia B

Mer läsning om serum:

Mina 13 bästa naturliga serum