Weleda har funnits sedan år 1921 och inom naturlig hudvård ligger Weleda på topplats inom hållbarhet. Weleda har hudvård för hela familjen. I denna recension har Anna F i Green Beauty Squad testat Weleda Purifying Gel Cleanser. 

Weleda Naturally Clear Purifying Gel Cleanser

Det finns två grejer jag vill få ur mig när det kommer till Weledas Purifying Gel Cleanser. Det är 1. Den håller vad den lovar. 2. Hur kan den va SÅ bra? Weleda beskriver Purifying Gel Cleanser som en ”skonsam rengöringsgel” som ”effektivt minskar kvisslor, pormaskar, tilltäpptheter och blank hy utan att torka ut. Håller jag med? Absolut.

Den doftar magiskt (om du gillar eteriska dofter vill säga!) och är numera en favorit att använda på just morgonen pga uppiggande doft. Inte tackar jag nej till aromaterapi och ansiktsmassage på morgonen.

En annan viktig detalj är att den löddrar på ett positivt sätt. Jag vet att lödder har ett fruktansvärt dåligt rykte inom ekokosmetik men personligen älskar jag löddriga rengöringsprodukter. Min hud känns otroligt ren efteråt. Kruxet är att hitta rena löddriga produkter som inte torkar ut (vilket många konventionella produkter brukar göra). Detta är den första ekologiska rengöringsprodukt som löddrar likt en konventionell lödderprodukt, utan att torka ut min hud. När jag läste innehållsförteckningen var jag otroligt skeptisk till detta då alkohol står ganska högt upp i innehållsförteckningen. Men hur de lyckats skapa en löddrig rengöringsprodukt som inte torkar ut min hud är och förblir ett mysterium – but I’ll take it.

Använder du en rengöringsborste (Clarisonic eller Foreo) och slitit ditt hår efter ekologiska produkter som passar med dessa kan du även sluta leta nu. Weledas purifying gel cleanser är den första produkt som ger mig det där ”glidet” jag behöver för att ansiktsborsten ska kännas skön och behaglig att använda. Konsistensen påminner om aloe vera.

Doften har vi redan nuddat vid men priset då? 129 kr kostar den och är löjligt prisvärd. Jag har redan använt upp min (höll i 1 månad ungefär) och har redan en backup. Förpackningen är smidig och resvänlig med sina 100 ml. Skulle jag köpa igen? JA. Nackdelar? Inga. Skulle jag rekommendera den till en vän? ABSOLUT! Så länge denna person inte har torr hud.

Betyg: 5/5

/Anna F

Mer läsning om Weleda Naturally Clear:

Nyheter från Weleda: Naturally Clear som balanserar fet hy och motverkar finnar