Svenska varumärket Under your skin tillverkar produkter under parollen ”Revolution in a bottle”, där deras revolution består i organiska produkter som verkligen funkar, utan skadliga kemikalier. De innehåller inga syntetiska ingredienser som silikoner, parabener, konstgjorda färg eller doft-ämnen. Istället har man använt stamcellsteknologi för att extrahera extrakt från mariatisteln, som är flitigt använd inom folkmedicin för sina läkande och skyddande egenskaper. Jag har nu testat ett schampo och balsam från märket!

Under your skin Organic Shampoo – Thistle/Yuzu, 250 ml, 229 kronor.

Schampot, som innehåller extrakt från mariatisteln och den japanska citrusfrukten yuzu, ska rengöra, ge näring och boosta håret.
Det kommer i en praktisk pumpflaska och har en lätt, fräsch citrusig doft.
Jag har kort, grått hår och använder lite stylingprodukter varje dag.

Vid tvätt med detta schampoo så kände jag att det behövdes två tvättar för att håret skulle bli riktigt rengjort. Vid den första schamponeringen så får jag knappt något lödder alls, oavsett hur mycket produkt jag tar. Det känns inte riktigt som håret blir rent.

Men vid den andra schamponeringen, då det räcker med en liten ärta produkt, så får jag ett härligt, tjockt lödder, som ger en bättre känsla av att håret blir rengjort. Det blir rent utan att klistra ihop sig, dvs jag måste inte ha i balsam efter för att kunna reda ut det.

Jag tycker att håret blir glansigt och välmående, och håller sig fräscht länge. Enda minuset är jag måste dubbeltvätta. Betyg: 4/5

Organic Conditioner – Thistle/Yuzu, 250 ml, 239 kronor.

Under your skin ”Thistle/yuzu organic conditioner” är ett stärkande balsam som innehåller extrakt från mariatisteln och den japanska citrusfrukten yuzu, och som ska göra håret mjukt och återfuktat. Det är krämigt i konsistensen, med en lätt behaglig citrusdoft, och kommer i en praktisk pumpflaska.

Det är också drygt, en liten mängd räcker långt. Nu har jag kort hår, så ett pump räcker gott och väl. Jag arbetar bara in det snabbt och sköljer ur, det behöver inte sitta i en längre stund för att ge ett silkeslent resultat. Håret blir inte tungt utan bara lättkammat och glansigt, och det håller sig fräscht länge. Betyg: 4/5

/Sofia B

Mer läsning:

Testat: Ekologiskt silverschampo från Bruns Frisörer