Det finns väl ingen som vid det här laget inte känner till varumärket Weleda? Weleda är rankat som världens mest hållbara företag inom naturlig hudvård och har funnits sedan 1921. De har ett väldigt brett sortiment av hudvård och jag har fått testa en produkt som inte funnits så länge i sortimentet, nämligen Skin Food Light.

Weleda Skin Food Light 75 ml, 129 kronor.

Weleda Skin Food är en av mina all time favoritprodukter så jag var väldigt nyfiken på hur den nya lättare varianten skulle kännas. Jag har ju själv inga problem med hur fet originalet är, men jag kan förstå att många vill ha en mindre fet kräm, som kan funka på fler hudtyper. Det första jag tänkte på var tuben, originalet kommer ju in en metalltub som man liksom knövlar ihop eftersom, vilket jag gillar.

Nya light kommer i en mjuk platstub, inte lika kul faktiskt. Men ändå en parantes. Doften är den samma, lite mindre intensiv bara. Och konsistensen då, ja, den är ju helt klart fetare än de flesta ansiktskrämer, men ändå bra mycket lättare än originalet. Där originalet känns som en multiprodukt tycker jag att light känns som just en ansiktskräm. Den går in i huden relativt snabbt, ger mycket fin lyster och håller huden spänstig hela dagen.

Så på det stora hela en väldigt bra och prisvärd produkt. Sedan känns det kanske lite som en onödig produktutveckling med tanke på att den ändå hamnar rätt nära flera andra Weleda-produkter. Och när det gäller att smörja in sig för en dag ute i längdskidspåret så är det Skin Food original som gäller varje gång.

Betyg: 4/5

/Andrea

 

Mer läsning om Skin Food:

Testat: Intensivt vårdande body butter från Weleda