Aleppotvålen är en produkt med många användningsområden, den passar som rengöring för håret, kroppen och ansiktet. Äkta aleppotvål tillverkas enligt den traditionella metoden från staden Aleppo i Syrien. Den långa lagringstiden ger tvålen dess vårdande egenskaper. Jag har tidigare testat aleppotvålar från andra varumärken men det är första gången jag testar denna!

 

Charme d´Orients – Aleppotvål, 200 g, 79 kronor.

Jag har testat Aleppo från Charme d’orient. Jag visste nästan direkt att aleppotvål skulle passa för min känsliga hy. Eftersom den ska vara multifunktionell har jag testat den som tvål, schampo och rengöring.

Jag gillade den mest som en duschtvål och inte lika mycket som schampo eller rengöring. Den är inte uttorkande utan väldigt återfuktande och är smidigt att använda. Utan plastet runt skulle den vara perfekt ur ett zero waste perspektiv, vilket jag också anser är positivt. Jag försöker nämligen bli bättre på att leva mer avfallsfritt.

Jag behöver dock rekommendera ett tvålfat av något slag, det gör att det inte geggar ihop sig överallt. Den är även stilren och enkel, vilket jag tycker är snyggt! Jag tycker att en aleppotvål passar till hela familjen, är en bra present och en produkt som är bra på såväl resande fot som i allas hem.

Betyg: Den får 4 av 5 i betyg av mig!

/Sophia