Oilixia är ett Brittiskt hudvårdsmärke baserat på unika naturliga ingredienser och växtextrakt som grundaren, Alexandra Janson, hittat på sina resor runt om i världen. Vår Green Beauty Squadare och hudterapeut Katarina har fått testa en av oljorna från sortimentet.

 

Oilixia Amazonian Cacay Facial Oil, 30 ml, 580 kronor.

Jag såg verkligen fram emot att testa Cacayolja efter att jag fått veta att den innehåller tre gånger så mycket retinol som nyponrosfröolja som tidigare varit den bästa oljan för att strama upp huden och sudda ut linjer över tid på naturligt sätt.

Jag blev kär direkt. Oljan kommer i en fin rosa flaska med pipett och jag blir glad bara av att titta på den. Oljan är ljusgul och med medeltjock konsistens skulle jag säga. Den doftar underbart av exotiska blommor och går lätt in i huden. Det behövs endast några få droppar till hela ansiktet så den är väldigt dryg.

Jag applicerar den efter mitt serum och fokuserar lite extra där jag har linjer. Det känns att det händer något för det pirrar lite i huden men på ett behagligt sätt. Huden känns återfuktad och väl omhändertagen.

Med oljor av den här typen kan man inte förvänta sig några snabba resultat. 6-9 månader med individuella skillnader får man räkna med. Jag har använt en ren Cacayolja innan denna så nu efter mina sammanlagda 9 månader tycker jag faktiskt att linjerna har mjukats upp och inte är lika tydliga längre. Oljan är dock så potent att man gärna kan ha den i en oljeblandning som denna och få ännu fler fördelar.

Cacay är en nöt från Colombia. Allt från nöten används och man odlar dessa extremt snabbväxande träd i områden där man tidigare skövlat skogen så att fler familjer kan skicka barn till skolan bland annat. En win win på alla sätt.

Betyg: 5/5

/Katarina

 

Mer läsning:

Testat: Hallonfröolja från Loelle