Ekologiska ansiktsmister från australienska Kora OrganicsJag har testat två av Kora Organics ansiktsvatten, lavendel och ros, som har olika egenskaper för olika hudtyper. Då jag har både känslig hud och blandhy kändes båda som lovande alternativ. Jag har försökt titta på skillnader och hur dem fungerar på min känsliga hy.

KORA Organics Balancing Rose Mist 100 ml, 399 kronor &
KORA Organics Calming Lavender Mist 100 ml, 399 kronor.

sophia GBS kvadrat 250Lavendel passade bäst för mig, den är även det ansiktsvattnet som ska passa en känslig hy. Medan ros ska passa en mer blandhy. Jag har båda, så därför tänkte jag att båda eventuellt skulle fungera.

Lavendel passade dock bäst, tycker den även funkar till min blandhy. Jag gillade även att spraya den på ansiktet och på kudden innan sängdags för avkoppling. Ros måste jag säga att jag gillade till en början, men sedan blev min hud irriterad av den genom klåda. Det blev inga röda utslag, utan märkte bara av att en klåda uppstod.

Det som jag tycker var ett minus hos dem båda är att de har många olika ingredienser, jag föredrar helst så få som möjligt när det kommer till ett ansiktsvatten, dvs. ett hydrolat. Om jag ska komma fram till ett betyg så blir dem förstås olika. Lavendel får 3,5 av 5 i betyg, medan ros får 2 av 5 i betyg. Jag tror dock att ros kan funka till en annan typ av hy, t.ex. oljig eller enbart blandhy. Medan lavendel passar mer för den känsliga.

Betyg Lavender Mist: 3,5/5

Betyg Rose Mist: 2/5

/Sophia

 

Mer läsning:

Wow! Vilket superbalm från Kora Organics!