Magnesium är ett viktigt mineralämne som bland annat bidrar till normal energiomsättning och till att minska trötthet och utmattning. Stress och vätskedrivande drycker kan bidra till att magnesium försvinner ur kroppen. Hårda träningspass ökar även behovet av magnesium till våra muskler. Eftersom jag (tyvärr) stressar en del, dricker mycket kaffe och även tränar rätt hårt är magnesium ett av de mest självklara kosttillskotten för mig att ta.

 

Maria Åkerberg Magnesium Oil Spray, 125 ml, 169 kronor.

Tidigare har jag använd magnesium i tablettform, men i cirka 2 månader har jag använt Maria Åkerbergs magnesiumspray. Oljan tas upp snabbt av huden och går snabbare in i kroppen än magnesiumtillskott i tablettform. Jag som redan äter en del kosttillskott tycker det är skönt att slippa ta ytterligare en tablett. Jag brukar även spraya lokalt där mina muskler behöver lindring för stunden, och det hjälper riktigt bra!

Jag springer ganska mycket och tränar poledance, så det brukar bli mest fokus på användning på vaderna samt axlarna/skuldrorna. I början tänkte jag att det kunde vara placebo att oljan hjälpte så snabbt och bra när musklerna ömmade, men min mamma upplevde exakt samma sak när hon testade oljan.

Den enda nackdelen är att den svider rejält om huden är torr eller sårig, så var försiktig! Annars är jag helt såld på denna, och dyr är den inte heller ☺ 

Betyg: 4,5/5

/Katja