Tabitha James Kraan är ett brittiskt ekologiskt hårvårdsmärke som är grundat av frisören och hårstylisten med samma namn. Produktserien består av 100% naturliga ingredienser och hela serien är vegansk. Tabitha James Kraan har torrschampon för både ljust och mörkt hår och jag har testat det som är anpassat för mörka hår!

 

Tabitha James Kraan Scented Organic Dry Shampoo Dark Hair – 75 g, 399 kronor.

Emma GBS kvadratJag har varit ganska kritisk mot torrschampon tidigare, troligtvis för att jag aldrig upplevt att de gör någon större skillnad. Min erfarenhet är att håret ser bra ut de första 10 minuterna innan det lägger sig och blir fettigt igen. Därför kände jag mig skeptisk när jag skulle testa Tabithas torrschampo men jag blev positivt överraskad!

Jag masserar in lite av det brun/gråa pulvret ordentligt i hårbotten jämt fördelat på hela huvudet. Snabbt suger det åt sig fett och håret känns betydligt renare och fräschare med mer volym. Det stora testet för mig handlade dock om att se hur länge det håller sig och jag blev imponerad. Håret håller sig fräscht en hel arbetsdag vilket aldrig hänt mig förr när det kommer till torrschampon. När klockan börjar närma sig middag börjar det återgå igen och behöver bättras på. Om jag kliar eller tar mig i hårbotten känns det lite sandigt men det är ingenting som stör mig annars och det är ingenting som syns heller.

Produkten har en fantastisk doft av bland annat citrongräs och lavendel som känns väldigt lugn och harmonisk. Jag uppskattade den smidiga flaskan med små hål som tillåter en att strö lite torrschampo i taget och dessutom känns den väldigt lyxig!

Betyg: 4,5/5

/Emma