Det tyska varumärket Annemarie Börlind säljs i över 30 olika länder och är certifierade av ECO-Control. Jag har nu testat en dagkräm från Börlinds AquaNature-serie. AquaNature passar för alla med blandhy som vill ha mycket fukt och minimalt med fett. I 30-årsåldern blir det allt viktigare att fylla på hudens fuktighetsnivåer, eftersom den börjar förlora sin förmåga att lagra fukt.

Börlind Smoothing Day Cream Light, 50 ml, 535 kronor

AquaNature Smooting Day Cream Light är en lätt, lite geleaktig ansiktskräm, som passar för blandhy 30+ som behöver lite extra fukt. Den innehåller stamceller från växten papyrus, som ska stärka hudens yttre barriärer, och botanisk hyaluronsyra, som fungerar fuktgivande.

Krämen har en ljusblå färg och en diskret fräsch doft. Den går snabbt in i huden där den ger en lätt uppstramande effekt och lämnar huden med en matt finish som är perfekt som makeupunderlag.

För mig, som har känslig hy, har det behövts en mjukgörande olja eller serum under för att huden ska hålla sig mjuk och återfuktad hela dagen. Annars har jag upplevt min hy som lite trött och oelastiskt mot kvällen, med kråkfötter som smugit sig fram kring ögonen.

Huden har under testperioden varit lugn utan några reaktioner och min hudton jämn och fin.

Men det jag verkligen älskar är den matta finishen som den ger. Min makeup har suttit felfritt hela dagen.

Betyg: 4/5

/Sofia B