Ekologisk hudvård från Lettland. Mádara är namnet på en blomma som växer längs den Lettiska kusten och sedan 2006 ett grönt varumärke med höga halter av ekologiska ingredienser från de Baltiska länderna. Jag har testat en återfuktande ansiktsmask från Mádaras ”SOS”-serie!

 

Madara SOS Hydra Mask Moisture+Radiance, 60 ml, 299 kr

Sofia GBS kvadratMádara ”SOS Hydra Mask Moisture+Radiance” är en återfuktande ansiktsmask för torr och stressad hud. Den ingår i serien SOS, som alla innehåller nordisk pion, som verkar återfuktande, närande och utjämnande. Den innehåller även hyaluronsyra, linfrö och nässlor som verkar antiinflammatoriskt, fuktgivande och närande.  Masken är aprikosfärgad och lätt i konsistensen, men känns ändå fyllig och lite lyxig.  Den krämiga konsistensen gör den lätt att applicera, och det behövs inget tjockt lager för att få bra effekt.

Jag lät den sitta i ca 20 minuter och tvättade sen bort överflödet, den som vill sover med den på, men den färgar av sig lite så jag struntade i det.  Är man väldigt torr känns effekten direkt vid applicering, huden nästan slurpar i sig fukten. Jag använde den under en fjällsemester och den var helt underbar att applicera efter en dag i backen. Dock tycker jag inte att effekten sitter i så himla länge. Men det är en snabb och intensiv fuktboost som reparerar för stunden och ger en mjuk och skön känsla. Betyg: 4

/Sofia B