Ekologiskt serum för ojämn hudton och pigmentfläckar. Franska Patyka har funnits länge på marknaden och var det första märket i världen att bli certifierat av Ecocert. Då jag fått pigmentfläckar efter min acne var jag väldigt sugen på att testa detta serum!

Patyka Dark Spot Correcting Serum, 50 ml, 645 kronor.
Anna GBS kvadratInte nog med att jag lider av acne, jag brottas även med fruktansvärda pigmentfläckar efter acnen. Så bara jag läser ”Dark Spot correcting” på en produkt så är jag genast intresserad. Allt för att försöka minimera dessa pigmentfläckar!

Patyka Dark Spot Correcting Serum bockar av alla mina krav. Ja det hör man ju bara på namnet. Dessutom är det ett ”vatten”serum, och inte oljebaserat (min favoritkonsistens på serum) och består av fem fruktsyror (AHA). Dessa syror har en peelande effekt och bidrar till en jämnare hudton.

Jag skulle säga att denna produkt är väldigt mild och känns knappt på huden. Ibland kan produkter med AHA-syror sticka lite i huden men inte denna. Det känns lite som att massera in vatten i ansiktet och sjunker in på en millisekund i huden. Låter lite tråkigt kanske men jag älskar det! Effektiv hudvård – för vem har råd att vänta 10 minuter mellan varje lager i sin hudvårdsrutin? Inte jag.

patyka dark spot correcting serum

Men gör den det den ska då? JA! Jag måste erkänna att jag var skeptisk till en början. Men trots x antal finnar den senaste månaden har jag inte haft lika många mörka fläckar efteråt. För att få en sådan snabb effekt av ett ”brightening serum”, för det priset dessutom, så är jag uppriktigt sagt blown away. Vanligtvis brukar serum ligga mycket dyrare i pris, särskilt serum som påstås kunna korrigera mörka fläckar och vara ”uppljusande”. Positivt överraskad helt enkelt! Den funkar att köra lager på lager och har även testat att bära den under smink vilket funkar fint.

OM jag måste hitta något ”fel” på produkten så är det förpackningen som ryker. Den är smidig och så med en pump, men efter ca en månads användning började texten försvinna på förpackningen. Petitesser egentligen och inget som påverkar själva produkten, men det är uppriktigt sagt det enda felet på denna produkt. Skulle jag köpa igen? 100% JA. Betyg: 5/5

/Anna