Svensk ekologisk hudvård. Svenska Organics By Sara gör sina produkter av ekologiskt certifierade oljor och förpackningarna är av återvunnet glas så detta är bra miljöval på många sätt. Jag har nu testat 2 olika produkter från varumärket.

 

Organics by Sara – Facial Oil Serum Antioxidant, 30 ml, 279 kronor.

Andrea GBS kvadratDet här är ett fuktgivande oljeserum med flera verksamma örter i glycerin och flera oljor, som till exempel chiafröolja och baobabfröolja. Den ska passa alla hudtyper, särskilt blandhy, men även torr och mogen hud.

Serumet kan användas som just ett serum under en ansiktsolja eller kräm, och jag har gjort lite olika, ibland har jag använt det ensamt och ibland med ytterligare nån produkt. Testperioden har ju inte varit så kall och torr, så ibland har det känts som att det räckt med bara serumet. Konsistensen är helt klart oljig, men mycket lätt, och det sjunker snabbt in i huden. Doften är härligt örtig med fokus på geranium. Jag hade lite problem med plitor och små finnar i pannan innan testandet, och det försvann inom kort. Huden kändes återfuktad och mjuk och fick bra lyster. Det här är ett prisvärt och trevligt serum som nog passar de flesta.

Betyg: 4,5/5

 

Organics by Sara – Cleansing Oil Sensitive Skin, 100 ml, 259 kronor.

Det här är en oljerengöring med tre sorters olja: oliv, sesam och safflor (färgtistel). Passar alla hudtyper, även känsliga.

Jag älskar oljerengöring och det här är inget undantag. Min fuktfattiga hud mår toppen av att återfuktas samtidigt som den blir ren och mjuk. Enligt beskrivning ska man applicera på fuktig hud, men jag har kört direkt på torr hud och torkar bort med en tvättlapp sköljd i relativt varmt vatten och det har funkat bra för mig. Oftast tar jag bort ögonmakeup med en separat rengöring så fort jag kommer hem men jag har testat denna olja till det också och den tar snabbt bort även vattenfast mascara. Dock blir det lite ”oljigt” i ögonen, inte direkt så att det svider, men jag föredrog att inte ta den på ögonen. Oljan är oparfymerad men doftar ändå ganska starkt av sesamolja, vilket ju är en rätt speciell lukt, så har man svårt för den så kanske man inte ska välja denna produkt. Jag tycker dock att det är en mkt bra och prisvärd rengöring.

Betyg: 4,5/5

/Andrea