En riktigt bra brun utan sol kan vara svår att hitta, men så uppskattad att ha om man inte vill sola – eller för den delen har en hy som hellre vill vara vit. Även på sommaren. 🙂 Huden på mina ben tillhör den senare kategorin, och därför kände jag att den var det ultimata testet för BioSolis bus-spray.

BioSolis Self Tanning Moisturizing Spray, 100 ml, 177 kronor.
My GBS kvadratEn ekologisk och återfuktande spray för kropp och ansikte, där färgen gradvis växer fram och intensifieras under 24 timmar.

Hur: Jag är rätt skeptisk till brun utan sol-produkter i sprayform, i och med risken för ett ojämnt resultat. Och hade jag inte använt en handske så är jag tveksam till hur jämnt resultatet hade blivit. Spraystrålen är ganska hård och smal, så det krävdes rätt många pump per ben. Jag använde cirka 10 till underbenet och desto fler till låret. Snabbabsorberande och nästintill doftfri vid applicering. Ger ingen färg då den appliceras.

Resultatet: Ett jämnt resultat och försiktig färg, som syntes först efter att ungefär 24h hade gått. Nu hade jag säkert kunnat spraya ännu mer, men jag tycker alltid det är bäst att börja försiktigt för att se resultatet och sedan spraya igen, om man vill ha mer intensiv färg. Men visst blev det skillnad ändå, och i mitt fall – som har väldigt bleka ben – kändes den förhållandevis milda färgen desto mer naturlig. Så för alla med ljus hy är tror jag det här är en toppenprodukt! Självklart funkar den säkerligen lika bra för någon med lite mer pigment i huden, men för att se skillnad krävs då kanske en mer intensiv sprayning?

Biosolis brun utan sol

Skenet är lite olika på bilderna. Ber om ursäkt för det, men det är helt naturligt – inget filter eller så. Bus-färgen var densamma IRL, även om skenet ser något gult ut.

Efter någon dag kunde jag känna en svag brun utan sol-doft, men den var långt ifrån störande. Dock satt den i även efter dusch. Och på tal om dusch upplevde jag inte heller att färgen försvann i och med tvätt – den vita handduken var fortfarande ren! Färgen höll sig något längre än vad jag upplever att de tidigare brun utan sol-produkter jag har använt har gjort. Det var först dag 4 som jag tyckte att den började blekna lite. Betyg: 5/5

/My