Från Lund kommer Bruns ekologiska hårvårdsprodukter som länge varit populära. Nyligen kom de ut med ekologiskt silverschampo och silverbalsam med växtfärg som ska dämpa och neutralisera gula toner och ge en naturlig, kall nyans till håret. Vår nyaste ”Green Beauty Squadare” Lotten, som är både superblond och licensierad frisör, har fått testa dessa!

 

Bruns Schampo nr 24 – Silverschampo, 330 ml, 349 kronor.
Bruns Balsam nr 24 – Silverbalsam, 300 ml, 349 kronor.

lotten GBS kvadratDet första jag reagerade på när jag tvättade håret med BRUNS silverschampoo var konsistensen och hur otroligt lätt det var att applicera jämt. Många silverschampon jag provat har en tendens att vara väldigt trögflytande, nästan så att man gärna blandar ut dem för att man ska kunna applicera schampot jämnt. Detta är mycket lätt att applicera och ger en klar vacker ton i håret utan att slå över mot blå toner. Jag lät det endast verka ca 5 minuter i handdukstorkat hår. Rekommendationen är egentligen att låta det verka 10 – 30 minuter men 5 minuter fungerade bra för mig som är mycket ljusblond.

Håret känns återfuktat (vilket är ovanligt då silverschampon ofta torkar ut håret), otroligt glansigt och lent utan att kännas tungt. Att det sedan luktar helt ljuvligt fräscht utav citrus är ju bara ett otroligt plus i kanten!

Det hade kunnat vara lite mer pigmenterat för att passa den som vill spara tid. Man borde nog låta schampot verka minst 5 minuter för att få full effekt.

Helt klart en ny favorit bland alla de silverschampon och silverbalsam en blekt blondin som jag har provat!

Betyg: 5/5

/Lotten