Med bas i London har Neal´s Yard Remedies erbjudit marknaden ekologiska hudvårdsprodukter i snart 40 år. Jag har nu testat en av deras ansiktsskrubbar!

Rehydrating Rose Facial Polish, Neal’s Yard Remedies, 100 gram, 245 kr

Andrea GBS kvadratJag har testat ansiktspeelingen Rose Facial Polish från Neal’s Yard. Ingredienserna är bland annat mjölk-tistel och fröpulver från vildros. Peelingen ska passa normal och torr hud och tydligen kunna bleka pigmentförändringar, och såna har jag många så det lät ju intressant.

Det här känns som en klassisk peeling, lite old school, krämen är tjock direkt ut ut tuben, men blir lite mjölkig när man gnuggar ut den, kornen är ganska få och rätt grova. Det kan nog bli i tuffaste laget om man har känslig hy, på mig funkade det helt ok. Huden blev ren, mjuk och kändes inte stram, trots de skarpa kornen. Tyvärr tyckte jag inte att mina pigmentsförändringar påverkades det minsta. Jag har kanske blivit lite kräsen när det gäller peeling, men jag tycker inte att den här får mer än godkänt. Kanske oxå lite i dyraste laget. Den doftar dock fantastiskt precis som alla Neal’s Yards rosbaserade produkter.

Betyg: 3/5

/Andrea