Billigt ekologiskt smink. Vi har fått många förfrågningar om att recensera de lite mer plånboksvänliga produkterna ur vårt sortiment. Benecos är ett tyskt varumärke med ett brett sortiment av veganvänliga produkter som erbjuder kroppsvård, hudvård, hårvård och makeup. Jag har testat ett flertal av Benecos makeup-produkter i härligt våriga nyanser!

Benecos Natural Powder Trio Blush – Fall In Love, 5 g, 78 kronor.
Det här rouget har tre olika nyanser inbyggt i ett vilket ger möjlighet att anpassa färgerna lite som man vill. Jag gillar kombinationen mellan dem så jag drar med en rougeborste över alla tre och applicerar på kinderna. Resultatet blir en varm rosa färg som genast ger en piggare look som håller länge. Den skiljer sig inte jättemycket från andra rouger jag testat men det är definitivt en bra vardagsrouge! Betyg: 3,5/5

Benecos Natural Mono Eyeshadow – Apricot Glow, 2 g, 55 kronor.
En väldigt fin aprikosrosa/champagne-nyans med ett härligt skimmer i. Färgen går att bygga upp och göra starkare beroende hur mycket produkt man tar vilket gör att den går att använda både till vardags och till fest. Precis som många andra skuggor märker jag att den börjar lägga sig i vecken på ögonlocken efter några timmar men med ögonlocksprimer under håller sig skuggan på locket hela dagen utan problem. Jag älskar verkligen färgen på den här och har använt den dagligen sedan jag fick den och fått så mycket komplimanger för den. En ny favorit! Betyg: 5/5

Benecos Natural Lipgloss – Flamingo, 5 ml, 78 kronor.
En ganska kall, men ändå klar rosa nyans som blir väldigt fin på läpparna. Det första jag lägger märke till är hur vårdande och återfuktande den känns – något som håller i sig ganska länge. Läppglanset är doftfritt och tillför fin glans. Betyg: 4/5

Benecos Nail Polish – Flamingo, 5 ml, 49 kronor.
Ett rosa/korallfärgat nagellack som känns riktigt somrigt! Till en början trodde jag att den skulle kännas lite för skrikig och lite barnslig på mig men jag gillar den verkligen. Tror den kommer bli riktigt fin i sommar när man fått lite färg också! Den har en lagom stor pensel för nageln och ger en bra täckning. När det torkat får det en riktigt fin glans och lång hållbarhet. Betyg: 4/5

Benecos Nail Polish – Sharp Rosé, 5 ml, 49 kronor.
Ljust rosa/pärlemofärgat, på gränsen till vitt med skimmer i. Jag behöver två lager för att den inte ska kännas genomskinlig på nageln men när det väl är på plats har det en bra hållbarhet och glansen håller i sig lika länge. Jag tycker om färgen i sig men känner att den ”försvinner” lite på mig. Jag föredrar starkare färger på naglarna men tror den är perfekt för någon som vill ha ett enkelt men skimmrigt lack. Betyg: 3,5/5

GBSEmmaTestar

/Emma