Nvey Eco är ett australiskt märke som mest är känt för sin makeup. De gör också ansiktsvård för olika hudtyper, och Forte passar alla hudtyper.

 

Nvey Eco, Forte, Evening Repair Moisturising Cream, 50 ml, 359 kr

Nvey Eco ”Forte Evening Repair Moisturising Cream” är en reparerande och närande nattkräm för oss med mogen och torr hy. Den innehåller bland annat tistelolja (Carthamus Tinctorius), mandelolja och sheasmör som ska hjälpa till att återfukta och bygga upp elasticitet, samtidigt som den stimulerar förnyelseprocessen i huden.

Krämen kommer i en behändig plastflaska med pump som gör det enkelt att dosera. Den har en mild, behaglig doft och är förvånansvärt lätt, lite som en dagkräm i konsistensen, och absorberas snabbt i huden utan att lämna någon fet hinna. Efteråt känns huden len och mjuk.

Jag har använt krämen både med och utan en olja under. Men den behöver faktiskt ingen extra hjälp, min hud har känts nog återfuktad på morgonen ändå. Jag har heller inte haft några problem med irritationer eller torrfläckar under testperioden, utan huden har varit balanserad och ordentligt återfuktad. Den som söker en intensivare dagkräm kan med fördel använda den här både morgon och kväll. Betyg: 4

/Sofia