Svenska Estelle & Thild har en uppsjö av produktlinjer för olika hudtyper och har något att erbjuda såväl den äldre som yngre målgruppen. Alla produkter är ekologiska och certifierade enligt Ecocert, och många är även veganska. En av de sistnämnda produkterna är det rengöringsmousse som jag har testat.

 

Estelle & Thild, BioCleanse 3-in-1 Cleansing Foam, 150 ml, 199 kronor. 

Vad: En lätt, doftfri rengöringsmousse för alla hudtyper som balanserar och mjukgör huden samtidigt som smink och orenheter tas bort. Innehåller enzymer och vitaminer från aloe vera och svart fläderblomsextrakt.

Omdöme: Hannah har recenserat den här rengöringen tidigare och inte varit helt övertygad, men min upplevelse verkar ha varit ganska annorlunda. Jag älskar hur lätt moussen får bort allt smink (även om min senaste mascara var lite av ett undantagsfall), utan gnugg, irriterad hud och tappade ögonfransar. Ingen irritation i ögonen och ingen obehaglig känsla på huden efteråt. Jag kan nämligen tycka att det ibland känns som att det ligger lite rengöring och/eller smink kvar – framför allt när jag använder krämiga rengöringar. Men nu kändes huden både ren och återfuktad, snabbt och enkelt. Hade det inte varit för den där senaste mascaran så hade jag gett moussen 5 av 5. Betyg: 4,5

/My

EstelleTild 2 (1)