Brittiska hudvårdsmärket Pai Skincare har specialiserat sig på hudvård för den känsliga huden. Här har jag testat ett serum med enbart naturliga och ekologiska ingredienser som ska ta ned rödhet i huden.

 

Pai, Instant Calm Redness Serum, 30 ml, 560 kronor.

Pai har här tagit fram ett serum som ska lugna reaktiv och känslig hud. Serumet innehåller strandaster, som aktivt lugnar orolig hud och minskar synlig rödhet i huden, och extrakt av flyghavre, som lugnar och skyddar. Det är dessutom fritt från ingredienser som torkar ut eller irriterar känslig hud som har problem med rodnad, eksem eller rosacea, som till exempel alkohol (denat), bensoylperoxid, syntetisk doft, metylisotiazolinon (MI), fenoxietanol och natriumhydroximetylglycinat.

Det är ett lätt serum, som kommer i en nätt glasflaska med pump. Jag tyckte att det behövdes två pump för att få lagom dosering, vilket dessvärre inte gjorde produkten lika dryg.

Serumet är lättapplicerat, går snabbt in i huden och lämnar efter sig en matt yta. Det återfuktar fint, och har verkligen gjort skillnad på mina ytliga blodkärl på kinderna. Jag har fått en mycket jämnare hudton under testperioden, och de gånger huden reagerat (som till exempel när jag ätit kryddstark mat) så blev reaktionen mycket mildare än tidigare, och läkte ut snabbare. Huden känns också återfuktad och mina porer upplevs mindre. Jag saknar dock lystern och glowet som jag fått av andra serum.

Jag har applicerat serumet under en dagkräm, vilket jag tyckte behövdes. För den som har en känslig hud och är i behov av en mild produkt kan jag verkligen rekommendera denna. Enda minusen är väl bristen på lyster, priset och att den inte känns så dryg. Betyg: 4

/Sofia