Ekologisk ansiktsvård. Svenska Cicamed gör effektiva ansikstprodukter baserade på naturliga och ekologiska ingredienser. Jag har testat ett serum:

 

Cicamed, Serum C Antioxidant, 30 ml, 449 kronor

Serum C är ett återfuktande serum med bland annat hyaluronsyra, aloe vera och vitaminerna C och E.

Serumet är geleartat när man pumpar ur det ur flaskan och löses snabbt upp på huden och blir lite klibbigt men ändå lätt att smörja in. Jag tyckte att det kändes bäst att ge det några minuter att sjunka in ordentligt innan jag använde dagkräm över.

I början av testperioden tyckte jag ibland att det ”smulade” sig lite efter några timmar, men det problemet försvann sedan. Någon gång glömde jag bort dagkräm och gick till jobbet utan, och det gick bra, så det är helt klart ett väl återfuktande serum. Min hud blev spänstig och fri från torrrynkor och orenheter. Jag har en del pigmentering, som bleknade en smula. Flaskans pump är lite svår att dosera med, ett pump är lite lite och två pump i mesta laget, men det är ju inget jätteproblem. Priset ligger i medelklass för serum, dock får man inget direkt lyxkänsla av flaskan och etikettens design, men så är det ju med Cicameds produkter. Betyg: 4

/Andrea