Ekologisk hudvård. Juice Beauty är ett amerikanskt märke som gör avancerad hudvård riktad mot mogen hud men de har också en serie för problemhud. Jag har testat två produkter från serien Green Apple som innehåller naturlig syra från äpple. Den ena produkten, padsen finns tyvärr enbart i deras egen shop som du hittar här.

juicebeauty_serum

Juice Beauty, Green Apple Age Defy Serum, 30 ml, 660 kronor.

Det här serumet är packat med aktiva ingredienser som jobbar med huden; naturlig AHA-syra från äpple, citron och socker, hyaluronsyra som ger fukt, vitaminer, antioxidanter, koenzym Q10 och flera vegetabiliska oljor. Men det är inte oljebaserat, utan mer vätskebaserat, men ganska tjock i konsistensen.

Man känner direkt hur det pirrar i hyn och att serumet jobbar! Porerna slätas ut och de minsta rynkorna försvinner (om än bara tillfälligt). Huden stramas verkligen åt.

Detta serum ska minska uppkomsten av rynkor och korrigera hud som skadats av för mycket solande eller på andra sätt fått åldersfläckar. Hyn ska blir ljusare och mer strålande.

Serumen doftar inte särskilt gott, men heller inte illa. Bara som nåt som är bra för hyn. Man doserar med en pipett man droppar med. Ibland får man ta ett par gånger för att få upp nåt, lite krånglig att dosera. I slutet av flaskan är det svårt att få upp serumet med pipetten, då får man vända på den och hälla ut de sista dyrbara dropparna i handflatan. Betyg: 4. 

 

juice beauty_brightening pads

Juice Beauty, Green Apple Brightening Pads.

De här är magiskt bra! Jag har använt dem som extra rengöring eller ansiktsvatten efter min vanliga rengöring och de gör verkligen huden extra ren! Dessutom känner man hur den jobbar och huden ser ovanligt fräsch ut. I början tog jag för många rondeller per rengöring (de är ju så härliga) men det ångrade jag i slutet av burken då de tog slut för fort!

De innehåller AHA-syra och ska användas till natten, så att de kan jobba på huden. Efteråt använder jag serumet ovan för extra boost. Betyg: 4.5. 

 

/Frida