Fräscha fötter. Grundat av en österrikisk vetenskapsman, en holländsk läkare och en tysk kemist och farmaceut redan 1921, skulle man kunna kalla Weleda för pionjärer inom naturlig skönhetsvård. I dag har de ett oräkneligt antal produkter för män och kvinnor i alla åldrar och det är inte många hudvårdsintresserade personer som inte har hört talas om dem.

Weleda är certifierade av NATRUE och samtliga av deras produkter är tillverkade av hundra procent naturliga substanser.

 

Weleda, Foot Balm, 75 ml, 129 kronor. Weledas fotbalsam innehåller bland annat myrra, ringblomma, ekologisk olivolja och kaolinlera som fungerar sammandragande, lugnande, återfuktande och som motverkar fukt. Torra och trötta fötter ska svalkas, vårdas och med hjälp av eteriska oljor bli fria från dålig lukt.

Jag kan inte påstå att jag är en van användare av fotkräm eftersom jag oftast tycker att det blir för kladdigt. Smörjer jag in fötterna på morgonen så fastnar de i strumporna och försöker jag på kvällen så hamnar det mesta på mina lakan. Så jag blev minst sagt förvånad över hur snabbt detta fotbalsam gick in i huden. Hurra! På två sekunder blev mina fötter sammetslena och doftade fräscht av citrus- och eukalyptus.

Tack och lov har jag inget större problem med fotsvett, men jag kunde definitivt känna hur huden blev torrare och mer sammandragen, samtidigt som den återfuktades. (Ja, det låter orimligt, fråga mig inte hur det funkar!) Jag har faktiskt även använt den som handkräm, vilket har fungerat jättebra tack vare den snabba absorptionen i kombination med hög fukthalt.

På minussidan är den tyvärr inte så dryg och inte heller tillräckligt fet för att i mina ögon leva upp till löftet om att motverka/mjuka upp förhårdnader och sprickor. Som återfuktare under vår, sommar och tidig höst är den säkert väldigt bra, men under de torraste perioderna skulle jag nog välja – eller komplettera med – något annat, lite fetare och ännu mer vårdande. Betyg: 3. 

/My