Kivvi är ett lettiskt hudvårdsmärke som grundades 2011 och nu finns i 17 länder, däribland Sverige. Ingredienserna är till stor del av naturligt ursprung, många från ekologiska odlingar. Förpackningarna är mycket vackert dekorerade med akvareller av frukter, blommor och bär från Lettlands skogar och trädgårdar, som speglar innehållet i produkten. Jag har testat ögonkräm, dagkräm, serum och nattkräm, som alla har en sympatisk prisnivå och är certifierade enligt Ecocert.

 

Kivvi, Organic Eye Cream, 15 ml, 169 kronor. En ögonkräm som lovar mycket: den ska minimera fina linjer, motverka svullnader och mörka ringar. Den innehåller bland annat ros, lindblom, kvitten, kamomill och grönt thé. Eftersom jag testade denna ihop med övriga serien så tyckte jag att det var svårt att urskilja effekten av just denna. Men den känns skön, närande och återfuktande. Då det är en av de mest dryga produkterna – och jag slarvade lite med att använda den – har jag mest kvar här och det ska bli intressant att fortsätta använda den ihop med andra produkter för att se effekten på ännu längre sikt. Betyg: 3,5.

kivvi_night

Kivvi, Nourishing Night Cream, 30 ml, ca 275 kronor. Den här nattkrämen innehåller extrakt från granatäpple vilket avbildas på förpackningarna.

Nourishing Night Cream kommer i en praktisk pumpflaska i plast som gör det enkelt att dosera. Den passar mogen, torr och känslig hy och innehåller olja från granatäpple, nypon, tranbär, svarta vinbär och kiwi som ska förbättra hudens fuktbalans, förminska fina linjer och rynkor, boosta cellernas vitalitet, samt skydda mot fria radikaler. Den innehåller också extrakt från damascenerrosor som är kända för sin fina doft. Krämen är fast och krämig med en härlig rosdoft och går snabbt in i huden utan att lämna någon kladdig hinna. Huden blir mjuk och känns återfuktad initialt. Dock var den lite i klenast laget för mig. Jag behövde stödja upp med en olja också för att inte vakna med en torr, tråkig hud på morgonen, vilket drar ner betyget något. Betyg: 3,5. 

kivvi_serum

Kivvi, Rejuvenating Facial Serum, 30 ml, ca 150 kronor. Serumet innehåller extrakt från bland annat krokus, vilket avbildas på pappförpackningen. Serumet passar alla hudtyper och ska stoppa åldrandet och ge ungdomligare hud. Det innehåller förutom en ”effektiv föryngrande blandning av ingredienser” även extrakt från krokus, snödroppe och påsklilja som ska förbättra hudens elasticitet, strama upp samt öka reducera djupa linjer och rynkor. Vad den föryngrande blandningen av ingredienser faktiskt är får man gå till INCI för att utreda.

Serumet är lätt, absorberas snabbt i huden och har en lätt behaglig blommig doft. Huden blir lite stel och matt efter applicering, men särskilt uppstramande känns det inte. Jag har använt serumet under Kivvi’s dagkräm 24 Hour Intensive Moisturizing Facial Cream under testperioden. Den första testveckan fick jag lite reaktioner, men det är svårt att säga om det var på grund av serumet eller dagkrämen. Reaktionen bestod av plitor på kinderna och mellan ögonbrynen. De läkte dock snabbt ut och sedan har huden varit i balans. Jag tycker inte att serumet klarar sig på egen hand utan behöver stöd av en återfuktande dagkräm. Men den ger en bra, matt grund för makeup. Under testperioden tycker jag dock att min hud fått bättre lyster, mina porer varit mindre tydliga, samt min hudton lite jämnare. Betyg: 4.

kivvi_dagkram

Kivvi, 24 H Intensive Moisturizing Facial Cream, 50 ml, 129 kronor. Den här dagkrämen i serien ”Pyrus Cydonia” innehåller till exempel extrakt från bland annat kvitten, vilket avbildas på förpackningarna. Det är en återfuktande dag- och nattkräm för alla hudtyper. Den innehåller, förutom kvittenextrakt, extrakt från gurka och björk som ska återfukta och fräscha upp huden, samt kamomill och ringblomma som ska verka lugnande.

Den kommer i praktisk plastflaska med pump som gör det enkelt att dosera precis så mycket som man behöver. Krämen är ganska fast men fluffig, och har en svag blommig doft. Den absorberas snabbt i huden och lämnar den mjuk och följsam utan någon fet hinna. Jag har använt krämen som en dagkräm över Kivvi’s serum Rejuvinating Facial Serum under testperioden. Den första testveckan fick jag lite reaktioner, men det är svårt att säga om det var på grund av serumet eller dagkrämen. Reaktionen bestod av plitor på kinderna och mellan ögonbrynen. De läkte dock snabbt ut och sedan har hyn varit i balans.

Jag upplever att huden har haft fin lyster och varit väl återfuktad hela dagen under testperioden, trots att jag sitter i torr inomhusmiljö framför datorn. Krämen lever verkligen upp till sitt namn. Så är det bara fukt man är ute efter är den här perfekt. Men förutom att bli återfuktad så tycker jag även att mina porer blivit mindre tydliga under testet, samt att jag fått jämnare hudton. Mina pigmentfläckar är oförändrade, men det röda på kinderna har lagt sig något.

Betyg: 5. 

/Sofia