Ekologisk ansiktsvård. Amerikanska Juice Beauty gör ekologisk och naturlig hudvård baserade på aktiva ingredienser och i detta fall naturlig aha-syra från äpple, malic acid som har kraftig påverkan på huden. Detta är en av Juice Beautys klassiker.

 

Juice Beauty, Green Apple Peel Full Strength, 60 ml, 570 kronor.

Juice Beautys Green Peel Full Strength är en peeling som exfolierar med hjälp av fruktsyror från AHA/BHA. Den ska minska linjer, pigmentering och missfärgningar. Förutom syror från äpple och citron så innehåller den aloe vera och solrosolja.

Jag har tålig hud och brukar sällan bekymra mig över vad jag testar eller smörjer mig med. Aldrig har jag gjort som det brukar stå och testat produkten på en liten hudyta innan jag smörjt hela ansiktet. Den här gången önskar jag att jag hade gjort det, så hade jag sluppit chocken när jag blev smärtsamt högröd i ansiktet efter bara några minuter av denna peeling! 🙂 Jag kastade mig ut på nätet och insåg snabbt att min hudreaktion var högst normal och skulle försvinna efter några timmar. Tur att jag testade peelingen på kvällen…

Så man kan lugnt säga att det här är en mycket potent produkt, som det står på beskrivningen så ska man verkligen undvika den om man har det minsta känslig hy. Funkar det då att ”plåga” sig? Jo, det gör det, när man vaknar nästa morgon är huden mjuk och slät, har en fin lyster och känns ”plumped”. Jag har en del pigmentering och där går den dock bet, kanske har det bleknat en smula men ingen markant skillnad alltså.

När jag applicerar peelingen har jag använt en borste för att få ett jämt lager och för att kunna få till ett tunt lager. Enligt instruktionerna ska man lägga ett generöst lager peeling men jag märkte snabbt att jag blev mindre röd om jag ändå var lite snålare. Instruktionerna säger även att man ska ha masken på i 10 minuter, så länge tror jag aldrig att jag lyckades vänta, det räckte lätt med 5-7 minuter för mig. Och som sagt, jag blev RÖD. Röd som i somnat i kvartslampa röd. Och det hettar rejält, men, det lägger sig och jag har inte känt av några problem dagen efter. Det enda problemet är att jag faktiskt dragit mig lite för att använda peelingen just för att det är så pass ”jobbigt”… Den är i dyraste laget, men det är dryg och man får ju mycket ”bang for the bucks”. Betyg: 4. 

/Andrea