Ekologisk ansiktskräm. Svenska Cicamed gör ansiktsprodukter med högt ekologiskt innehåll och med en ”medicinsk” inriktning. Den här dagkrämen passar bra för mogen hud.

 

Cicamed, Day Antioxidant, 50 ml, 479 kronor. Svenska Cicamed lägger stor vikt på vetenskap när de skapar sina produkter, vilket är tydligt i deras paketeringsdesign. Här är det inget lull-lull utan enkla vita plastflaskor med ett tydligt rakt budskap. Inget för den som gillar att pynta badrummet med vackra burkar och glasflaskor alltså.

Day Antioxidant är en dagkräm för normal till kombinerad hud som innehåller skyddande antioxidanter från grönt te och Q10, fuktgivande aloe vera och sockerbeta samt ekologiskt sheasmör, jojobaolja och kokosolja. Jag har inte kombinerad hy men använder alltid nåt serum under så den här funkade fint även för mig. Det är en typisk dagkräm, inte särskilt fet, går snabbt in i huden, ger en len yta utan kladd och håller fukten hela dagen. Doftar lätt citrus. Jag tycker inte att den ger direkt nån lyster, men jag är imponerad av hur bra den håller fukten även nu under vintern. Det är en relativt dyr kräm, men den är dryg. Lite minus, om man får vara ytlig, är bristen på lyxig känsla trots det höga priset. Betyg: 4. 

/Andrea