Ekologisk ansiktsrengöring. Amerikanska Juice Beauty gör avancerad hudvård med stor andel ekologiska ingredienser och deras serie Stem Cellular passar för en mogen hud.

 

Juice Beauty, Stem Cellular 2-in-1 Cleanser, 133 ml, 400 kronor. Den här rengöringen, med stamceller från frukt, c-vitaminer och druvkärneextrakt är särskilt riktad till mogen och torr hy som har fina linjer och rynkor. Den ska förutom att rengöra även fungera som en toner och förbereda huden för serum och fuktkräm.

Jag använder vanligtvis oljerengöring eftersom jag tycker att andra rengöringsprodukter torkar ut lite väl mycket och för att jag gillar att använda olika ansiktsvatten beroende på hudens dagsform. Men har man lite mindre tålamod eller lust att spendera tid och pengar på flera produkter så är det här en mycket bra rengöringsprodukt. Man blöter ansikte och händer, löddrar upp en klick och masserar in ansiktet, sedan sköljer man enkelt av med ljummet vatten. Huden blir upptajtad och ren, utan att strama och porerna minskar. Det går fint att tvätta bort vattenfast mascara, utan att det svider i ögonen. Doften är kanske ingen höjdare, det luktar ganska skarpt ”rengöring”, tänk diskmedel… med svag citruston. Pumpen har oxå en tendens att slemma igen, vilket jag optimistiskt tänker beror på att det är så mycket naturliga ingredienser. Slutligen så är det en rätt dyr produkt, men man tjänar ju in tonern så det jämnar ut sig. Betyg: 4. 

/Andrea