Ekologisk ansiktsolja. Lettiska Mossa är lillasyster till Madara och deras produkter tillverkas i samma fabrik. Samtliga produkter är certifierade enligt Ecocert.

 

Mossa, Intense Rehydration Energising Day Cream. 

Mossa, Vitamin Oil Cocktail Facial Oil. 

Har testat det ekologiska ”Mossa” i några veckor nu; ett Lettländskt hudvårdsmärke med nordisk prägel. Dagkrämen innehåller väldigt mycket göttigheter som tex hyaluronsyra som ska hjälpa huden med fukten, men också antioxidanter från hallon, tranbär, hjortron och vinbär, och sjunker snabbt in i huden. Doftar fräscht!

Vitamin Oil Cocktail är ju, for obvious reasons, fetare; den innehåller 10 olika växtbaserade oljor. Jag är ett stort fan av oljor, men den här är av ett lite ”lättare” slag. Så för mig som har torr hud och söker lyster och mjuk hy, så gör det inte riktigt jobbet. Inte heller dagkrämen, som är ännu tunnare.

MEN. För dig som till exempel alltid använt krämer, och vill övergå till en lite fetare behandling, så är den här produkten en perfekt start. Ännu bättre är kombinationen av de två, för jag gillar att blanda i oljan i dagkrämen och det funkar utmärkt.

Tycker du om nordiska, fräscha, bäriga dofter så är det här rätt produkter för dig. Funkar väldigt bra för yngre hy, men är du torr och bor i minusgrader – testa, för mig gick det inte hela vägen. Prisvärd serie med mycket fint innehåll!

/Nicolina 

mossa facial oil