Kosttillskott. Det här är en produkt från svenska Holistic som när jag först fick den inte alls förstod mig på. För mig blev det en ny bekantskap.

Som hörs på namnet är det magnesium i sprayform. Den är endast för utvärtes bruk och sprayas direkt på huden. Speciellt tänkt för dem som har svårt att ta upp magnesium via matsmältningen och dem som har mycket muskelkramper som magnesium sägs lindra.

Innehållet kommer från Great Salt Lake i Utah, USA som har naturligt högt innehåll av magnesium och mer än 70 ändra mineraler och spårämnen. Innehållet har renats och koncentrerats genom avdunstning.

Flaskan som är av plast innehåller en oljig vätska som sticker på huden vid applicering vilket är normalt. Det är snabbt övergående och jag tycker inte att det känns så mycket. När den torkar kan det bildas ett saltlager på huden och det kan man torka av med en fuktig trasa om man inte vill ha det kvar. Jag som älskar allt med salta hav väljer att ha det kvar.

Jag har använt sprayen på axlar och övre delen av ryggen där jag kan vara stel och öm. Jag sprayar på efter träning och dusch och låter torka in. 10 sprayningar ger 125 gram rent magnesium men eftersom jag redan tar det som kosttillskott sprayar jag bara 3 gånger.

Tyvärr har jag inte märkt något resultat på musklerna men jag gillar känslan av att ha badat i havet som den ger. Pumpen gav upp efter en månad och hur jag än försökt göra rent den med hett vatten har det inte riktigt lyckats.

För rätt målgrupp kan det här säkert vara en hjälp men den är inte för mig personligen.

/Katarina