Ekologiska ansiktsprodukter. Skn-rg är ett prisbelönat brittiskt märke som gör avancerad hudvård med bland annat probiotika och som riktar sig till en mogen målgrupp. Jag har testat ett kit med följande produkter:

• Pro Serum Concentrate (all/sensitive/age defy)

• Cellular Repair Moisturiser (dry/sensitive/age defy)

• Super Rich Creme Cleanser (fragile/sensitive/age defy)

• Cellular Balance Toner (fragile/sensitive/age defy)

 

När man köper dessa en och en är de större i förpackningarna än på bilden. Produkterna är certifierade enligt Soil Association och har mellan 70-90 % ekologiska ingredienser. Skn-rg hittar du här. 

 

Skn-Rg, Pro Serum Concentrate, 30 ml, ca 600 kronor är ett serum men det känns mer som en olja och det är helt fantastiskt! Jag älskar den fräscha doften och konsistensen. Vore det inte så dyrt skulle jag bada i det. Hela tiden. Det är underbart! Man känner dessutom hur det pirrar till i hyn som att den verkligen gör något med ansiktet. Man får omedelbart rosor på kinderna. Ett par droppar räcker till hela ansiktet och halsen. Betyg: 5 +

Skn-Rg, Cellular Repair Moisturiser, 50 ml, ca 600 kronor. Dagkrämen är också bra och behaglig. Luktar inget speciellt (vilket är lite tråkigt för en sån som jag som älskar goda dofter på krämer). Hyn ser frisk och fin ut och känns slät. Jag inbillar mig att den drar ihop porerna och gör att huden ser slätare ut. Nästan som att den får sig ett litet lyft. Det enda negativa är att den inte är speciellt dryg och tar slut för snabbt. Betyg: 4,5. (Jag hade en mindre förpackning i ett kit.)

Skn-Rg, Super Rich Creme Cleanser, 100 ml, ca 350 kronor. Rengöringen är krämig och funkar bra och tar bort allt smink även mascara. Och det den inte fixar (den lämnar kvar en fet hinna och lite rester av make-up) tar ansiktstonern bort. Pumpen till krämen är dock lite strulig i bland och hänger sig. Men efter ett tag kommer den igång igen. Betyg: 4. 

Skn-Rg, Cellular Balance Toner, 100 ml, ca 340 kronorMilt ansiktsvatten som känns behagligt mot hyn. Jag pumpar ut vattnet på bomullsrondeller. Den här produkten får bort alla makeuprester och annan smuts. Rengör på djupet och stramar upp hyn. Luktar gott och inte så skarpt. Fritt från alkohol. Betyg: 5. 

 

Sammanfattning: Det tar ett par dagar för huden att vänja sig vid den här serien. Men när den väl vant sig ger den verkligen resultat.

Helt ärligt känns det som det var längesen jag hade så här bra hy. Hela ansiktet känns lent, kinderna lätt rosiga och jag inbillar mig att porerna blivit mindre.

Jag ser däremot ingen skillnad på rynkorna. De sitter där de sitter. Men det gör inget när huden i övrigt blir så fräsch.

skn_rg_hudvard

 

/Frida