Skydd och återfuktning för utsatt hud. Lindarome är ett svenskt märke med tillverkning i Sverige. Deras anti pollution-serum Mist, tillsammans med den återfuktande krämen Arkipelag, har fått min annars så osvikligt snustorra vinterhud att faktiskt vara återfuktad i år.


Vad: Lindarome, Mist återfuktande anti pollution-serum för hy i stadsmiljö, 30 ml, 395 kr.


Jag är smått besatt av allt som hjälper kroppen att rensa ut gifter och intar regelbundet superfoods, citronvatten och annat som kan hjälpa avgiftningen på traven. Men jag är ganska ny inför produkter som sägs göra detsamma för huden. Detta serum ska inte bara fungera återfuktande, utan med hjälp av krassegroddar och bomullstistel även förbättra hudens naturliga utrensningsfunktion genom att stimulera cellförnyelsen (bra för aknebenägen hud). Då den även ger huden en extra barriär mot UV-strålning och luftföroreningar, passar den speciellt för dig som vistas mycket i stadsmiljö.

Serumet är drygt, så ett tryck ger nästan mer än vad du behöver. Det absorberas snabbt och huden känns omedelbart återfuktad, uppfräschad och får en subtil glow. Doftar svagt och behagligt sött.

Huruvida min hud faktiskt skyddas mot och rensas på toxiner är svårt att säga, men det känns helt klart bra att i alla fall använda det skydd som går när man bor i en storstad. Och att det är en återfuktare värd namnet är det ingen tvekan om! Sommartid fungerar det med allra största sannolikhet att enbart använda detta serum utan kräm, och lika sannolikt är det också att det är just serumet i denna duo som har gjort att min hud har varit fint återfuktad och strålande i vinter.

Betyg: 5/5

Vad: Lindarome, Arkipelag reparerande dag- och nattkräm, 50 ml, 295 kr.

En kräm för dag- och nattbruk för alla hudtyper, med bland annat antioxidanten Astaxanthin, vitamin E och sheasmör, som skyddar huden mot oxidativ stress och fungerar återfuktande och reparerande på UV-skador och fina linjer.

Lätt och något mjölkig i konsistensen, men lite för vattnig för att ensam fungera som tillräcklig återfuktare för torr hy under vinterhalvåret. Den har passat fint att använda på egen hand under min solresa nu under vintern, och utan serum kan den troligtvis även passa torr hy också under den svenska sommaren. Men är du en torris som jag, som älskar när det känns som att huden badar i fukt, så är denna kräm lite för tunn.

Tillsammans med serumet Mist har den ändå funkat väldigt bra som törstsläckare, men som ovan nämnt antagligen tack vare serumets generösa återfuktning.

I doftväg är krämen dock en riktig fullträff! Mina tankar dras till rosa fluffiga moln och sockervadd varje gång jag smörjer in mig, så jag ger en guldstjärna för den lyckokänslan! Betyg: 3,5/5

(Denna kräm kommer att försvinna från deras sortiment.)

/My 

 

Läs mer: 

• Serum för torr hud från Lindarome. 

• Serum för pigmentfläckar från Lindarome.