Ekologisk hudlotion. Här är tre bodylotions som jag har testat och som inte alls är så dumma.

 

Australian Bushflower Essence, ”Soothing body lotion Evening rose Love system”. En vit, väldoftande bodylotion som kommer i en praktisk pumpflaska. Innehåller essenser från de australiensiska växterna Billy goat plum, Crowea, Five corners, Flannel flower, Old man banksia, She Oak, samt blåregn.

Krämen kräver lite arbete för att gå in i huden, men lämnar den sen mjuk och följsam. Den är lätt parfymerad, något som kan vara lite påträngande för den som är känslig för starka dofter, men det klingar av under dagen. Under testperioden märkte jag att huden blev väl återfuktad och inte lika känslig för uttorkning. Betyg: 4.

 

Urtekram, ”Morning Haze, Body Lotion”. En vit, ganska krämig body lotion som innehåller vitamin C och E, naturliga extrakt från hjortron, fläder samt tranbär i en bas av olivolja, sheasmör och aloe vera. Har en fräsch doft av fläder och kommer i en praktisk pumpflaska som gör det enkelt att dosera.

Krämen går snabbt in i huden och lämnar den mjuk och följsam. Huden känns återfuktad under dagen, men jag upplevde inte riktigt gjorde någon förändring på djupet. Om jag inte smörjde in mig varje dag skulle effekten snabbt försvinna. Men det är en riktigt bra vardagslotion som funkar för att återfukta även en torris. Betyg: 3,5.

 

BCL Spa, Pitaya Dragon Fruit Critical Repair Cream for Firming”En vit, riktigt krämig bodylotion för händer, kroppen och fötter, med en härligt fruktig doft. Innehåller ekologisk kaktusfrukt. Ska boosta hudens elasticitet. Ska enligt beskrivningen appliceras generöst. Går snabbt in i huden utan att lämna någon kladdig hinna.

Huden blir följsam och fullmatad med fukt, till och med torra hälar får ett nytt liv. Perfekt för den med torr hud. Enda minuset, och det är dessvärre ett stort, är att krämen är oerhört odryg. Efter två veckors daglig användning är en 89 ml tub i praktiken slut. Betyg: 4. 

/Sofia B

hudlotion

(Undrar du vem som är vem i Green Beauty Squad? Kolla in presentationerna här >>>>>)