Ekologisk hudvård. Dessa produkter från det spanska märket Helixium innehåller sekret från snigeln Helix Aspersa. Snigelextrakten anses ha fuktgivande och mjukgörande egenskaper. Flera av dessa produkter innehåller även extrakt från sechium edule, även kallad Mexicogurka eller grönsakspäron, som är en ätbar gurkväxt vanliga i Mexiko och Mellanamerika. Samtliga produkter är certifierade enligt Ecocert.

 

Helixium, Micellar Lotion, 200 ml, ca 200 kronor.

Micellärvattnet, som även innehåller aloe vera och fläder, är ett ganska lätt ansiktsvatten. Det fräschar upp och rengör huden utan att torka ut och har en mild, knappt märkbar doft. Jag föredrar när flaskan har en sprej, särskilt på såna här milda vatten, men förutom det så är det här ett trevligt ansiktsvatten. Huden blir mjuk och lite lätt uppstramad och fukten håller i sig så att man lätt hinner applicera serumet.

Helixium, Serum Intensif, 30 ml, 490 kronor. 

Serum Intensiv innehåller, förutom snigelsekret och sechium edule, även royal jelly. Serumet är mycket lätt geléartat och halvt genomskinligt. Det går snabbt in i huden och gör det både mjuk och lätt uppstramad. Det är inte så stramt att det känns obekvämt, huden är ändå så pass mjuk att man nästan glömmer bort att följa upp med hudkrämen. Doften är söt och behaglig. Flaskans pipett gör det lätt att dosera lagom mängd.

helixium_eye

Helixium, Eye Contour, 10 ml, ca 300 kronor.

Helixium, Bio Eyes, 15 ml, ca 300 kronor.

Serien har två produkter för huden runt ögonen. Jag testade Eye Contour på dagen och Bio Eyes till natten. Eye Contour är mer likt ett serum än en traditionell ögonkräm. Den kommer i en roll-on-flaska och innehåller bland annat hyaluronsyra och BIO Osilift, ett havreextrakt med lyftande effekt. Jag har inte några påsar under ögonen men jag kan tänka mig att denna skulle kännas mycket bra om man har det, man får en lätt kylande effekt. Den uppstramande effekten var dock rätt svag, tror att man kan klara sig med serumet faktiskt.

Bio Eyes är mer traditionell, en lätt kräm i en flaska med praktisk pump. Jag föredrog den, jag tycker att den mjukade upp huden och fyllde ut mina torrrynkor bättre. Den innehåller bland annat silver, shea och arganolja.

Helixium, Comfort Cream, 50 ml, ca 400 kronor. 

Sist kommer Comfort cream, som innehåller kolloidalt silver, sheasmör, arganolja och grapefrukt. Det är en ganska lätt kräm som nog passar bäst på dagtid egentligen. Den går snabbt in i huden och gör huden mjuk och uppstramad och huden håller sig så hela dagen. Doftar oxå den sött men behagligt. Smidig pumpflaska.

 

Sammanfattning: På det stora hela så gillar jag serien mycket, min hud har varit mjuk och spänstig och helt utan orenheter. Man får även en lagom uppstramad känsla. Dock så tyckte jag att det blev lite väl ”tunt”när det blev kallare ute, så jag skulle använda den här serien under vår och sommar, nu behöver min hud lite fetare produkter, särskilt nattetid. Men som sagt, bra produkter för den som inte har alltför torr hy.

Betyg: 4. 

/Andrea 

helixium hudvård