Vi förknippar vintern med varma, kryddiga drycker att krypa upp i soffan med när snön faller utanför fönstret. Men till fest? Vi tar en titt på tre läskande cocktails som du kan bjuda på till vinterfesten. Perfekta alkoholfria alternativ för dig som tröttnat på juice och mineralvatten.

1. Frisk isté med äppelcider

Te är inte bara te, det kan även vara en riktigt god drinkingrediens. Här blandas svart te med vintriga smaker som kanel och äpple. Teet ger drinken en intensiv smak, men som lättas upp av frisk, bubblig äppelcider. Den här drinken passar lika bra framför brasan som till fest.

Isté med äppelcider

2. Must med timjan

En drink full av härliga höst- och vintersmaker där äpple och timjan står i centrum. Färska örter som timjan, rosmarin eller dragon förknippas mest med matlagning, men gör sig alldeles utmärkt i drinkar och tillför ett spännande djup. Läskande tonic ger en cocktailkänsla, trots att drinken är helt alkoholfri!

Äppelmust med timjan och tonic

3. Mousserande vinterbål

Det behöver inte vara en somrig trädgårdsfest för att man ska få dricka bål. Den här bålen, fylld av friska citrusfrukter och kryddig ingefära, är den självklara fördrinken på vinterfesten. Med syrliga granatäppelkärnor och mousserande vin blir bålen riktigt fräsch.

Mousserande fruktdrink med granatäpple

 

Måltidsdrycker – smaksäkrade av Hotell- och restauranghögskolan i Grythyttan

Bland ICA Selections breda utbud av drycker hittar du allt från cider och must till olika ölsorter och lemonader. Dryckerna är framtagna för att matchas med mat och har smaksäkrats av Hotell- och restauranghögskolan i Grythyttan. De har även analyserats i kombination med olika råvaror för att se hur smakegenskaperna påverkas i kombination med mat. På etiketten ser du vilken mat som passar bäst till vilken dryck – så att du enkelt kan hitta en passande måltidsdryck till kvällens middag.

Aktivera den digitala kupongen som du hittar här – så får du 50 procent rabatt på en valfri måltidsdryck ur ICA Selections sortiment.

 

Så gör du sockerlag:

Att göra en god alkoholfri drink kan många gånger vara en utmaning eftersom så mycket av smaken ofta kommer från spriten. Ett tips är leka och experimentera med olika sockerlag som substitut till likörer. 

Att göra en sockerlag är lätt som en plätt: 

Värm upp lika delar socker och vatten i en kastrull och rör runt tills sockret har löst upp sig. När det kommer till smaksättning är det sedan bara fantasin som sätter gränserna. Testa att lägga i färska örter, kanel eller ingefära och låt dra i en halvtimme så att smaken hinner sätta sig.