Kampanj. I höst har LIP Organic Intimate Care ett spännande samarbete med underklädesföretaget Calida som gör ursnygga t-shirts i naturmaterialet tencel som är ett miljömässigt hållbart och riktigt klimatsmart material.

Just nu får du som handlar två intimoljor från Lip Intimate Care en t-shirt från Calida helt gratis på köpet (värde 479 kronor). Klicka här för att läsa mer om kampanjen och handla >>>

T-shirtarna från Calida är gjorde av tencel som tillverkas av träfiber från eucalyptusträdet. Det är ett oerhört mjukt och skönt material som ”andas” och transporterar ut fukt.

Det unika med materialet är att man kan lägga t-shirten på komposten, och på bara 4-6 månader har den brutits ner till jord. Att jämföra med bomullsfiber, som tar drygt 200 år att bryta ner!

Fast har du väl testat ett plagg i tencel lär du knappast vilja lägga det på komposten, de har väldigt släta fibrer vilket gör de så sköna att bära, samtidigt är materialet starkt, slittåligt och krymper sällan. De släta fibrerna gör också att dessa t-shirts är väldigt bra att använda om man har extra känslig hud eller är allergisk.

 

Lip-t-shirt-life-cycle

En annan fördel med tencel är att eucalyptusträden är väldigt mycket bättre för miljön att odla, än exempelvis bomull, eftersom de kan odlas på en liten areal och knappt kräver någon extra bevattning än den naturliga. Win-win med andra ord!

– Någon kanske upplever att det är en konstig kombo med intimoljor och t-shirts, men vi tycker att det hänger ihop. Vi tror på att det du har närmast din hud ska vara naturligt, snällt mot både dig och miljön och inte ge upphov till irritationer, oavsett om det handlar om intimprodukter eller kläder, säger Veronica Campbell, grundare av Lip Intimate Care.

 

Lip-calida-t-shirt-brand

Om du är nyfiken på att testa en t-shirt från Calida, så handla två intimoljor från Lip Intimate Care, så får du en t-shirt gratis. T-shirten är vit med en fin ficka, och den kommer i storlek 40/42, och kan även användas som oversize-t-shirt för dig som normalt använder en mindre storlek. Klicka här för att komma till kampanjen och handla >>>

 

Mer läsning för dig: 

6 tips för att slippa kli i snippan >>>

Recension: Hannah testar ekologisk intimolja från Lip >>>

Besök Non Stop Agentur – svensk distributör av Calida >>>