Tack alla ni som var med och tävlade om ett kit med hudvårdsprodukter från L’Atelier des Delices på vår Facebooksida! Vi fick in så många bra tips från er som tävlande på hur man håller hyn balanserad, att vi bara måste dela med oss av dem till er alla!!! 

 

1. Tänk på vad du äter
En hälsosam och balanserad kost är a och o för en balanserad hy. Minska på socker och ev mjölkprodukter. Några tipsar om att föra dagbok över kosten och hålla koll på om huden verkar reagera på något särskilt – så smart eftersom vi alla är olika och reagerar på olika saker!

 

2. Drick mycket
En hel del tips handlade om att få i sig tillräckligt med vätska. Vatten alltså. Alkohol däremot är något som vi bör dra ner på om vi ska hålla huden i form. Ett tips är att blanda en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten och dricka direkt när man vaknar på morgonen!

 

3. Prioritera sömnen
Ibland är det lättare sagt än gjort, men försök minska på stressen och sov ut! Helst åtta timmar per natt för en strålande hy!

 

4. Fasta hudvårdsrutiner
Var noga med rengöring är ett klassiskt tips som kom från flera håll. Dessutom fick vi in tips om att inte använda produkter som är för starka och skapar obalans. Och så återfuktning med fuktighetskräm och olja efter rengöring – superviktigt!

 

5. Motionera mera 
Motion ute i friska luften ger inte bara rosor på kinden för stunden utan har massor av positiva effekter på huden. Satsa på promenader eller mer pulshöjande aktiviteter utifrån dina intressen!

 

6. Olja på utsidan och insidan
Det är många som vittnar om att olja hjälpt till att balansera huden. Någon tipsade om att äta ett par matskedar kokosolja varje dag, medan andra tipsar om olivolja, omega och nattljusolja.
Många väljer också att addera ansiktsolja till sin hudvårdsrutin, tex arganolja som kan användas både i ansiktet och på övriga kroppen. Men också morotsfröolja och jojobaolja hjälper till att balansera huden.

 

7. Peta inte…
Vi vet det… med ibland är det så svårt att låta bli att pilla på en ovälkommen finne eller utslag. Men att hålla tassarna borta från ansiktet är det smartaste i det långa loppet! Vi tackar för tipset och tar åt oss! 🙂

 

Efter alla dessa supertips är det svårt att utse endast en vinnare i tävlingen, men vårt val föll på Marika Johansson som vinner det fina kittet från med denna motivering:

Mitt tips är att ha en bra rengöring samt följa upp med en bra fuktkräm..själv älskar ja oljor som morotsolja eller jojjoba olja. Perfekt för mig som haft tuff akne!” 

Grattis Marika – vinsten skickas med Posten!