Brukar du påstå att du är morgontrött? Sluta med det, du har bara inte fått till den rätta taktiken. Här ger vi dig några enkla knep på hur du tar dig upp på bästa möjliga sätt – för en pigg start på dagen!

 

1. En god natts sömn byggs upp av 90-minuters sömncykler
Sömn går i allmänhet i 90-minuterscykler- målet är att vakna upp i slutet av en sådan. Det gör nämligen att du vaknar upp ur en lättare sömn och du kommer därför ha lättare att komma igång. De flesta människor mår bäst av sex timmar eller sju och en halv timmes sömn per natt, inte åtta! (Sover du åtta timma kommer du nämligen att vakna i mitten av en sömncykel). Så om du vet när du ska gå upp, räkna då bakifån den timman och gå och lägg dig så du vet att du kommer att få sova i sex – sju och en halv timma!

 

2. Ställ din väckarklocka en bit bort
Om din alarmklocka/mobiltelefon ligger precis bredvid sängen, så är det löjligt lätt att snooza (både en och två gånger). Tvinga dig istället att fysiskt komma ur sängen genom att lägga alarmklockan en bit bort från sängen. Enkelt och effektivt!

3. Börja med att dricka ett glas vatten!

När larmet går vid kanske du vanligen rusar till kaffebryggaren för att kicka igång dagen – gör inte det! Din kropp förlorar mycket vatten varje natt genom att du andas ut fuktig luft och svettas. Att återställa vätskebalansen direkt bidrar till att ge dig energi! För bonuspoäng: kläm lite citron i vattnet, det är bra för SÅ mycket!

 

4. Ljus
I det här landet är det inte så konstigt att vi känner oss trötta under vinterhalvåret, vi utsätts ju knappt för något ljus! Att dra igång en lightbox som gradvis ljusnar någon timme innan du ställt alarmet eller sätt timer på en lågenergi lampa innan det är dags att vakna ger din kropp en fejkad känsla av en soluppgång och kommer därför att väcka dig lite enklare – helt omedvetet! Ett annat tips, när ljuset väl återkommer är att direkt dra upp persiennen eller rullgardinen.

 

5. Börja dagen med en dusch!
Sätt igång dagen med en dusch, det får igång blodcirkulationen och får dig att vakna till! Passa på att sätta igång någon musik du gillar så kommer du garanterat starta dagen på bästa och piggaste sätt!

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>