Världens bästa ekologiska krämögonskuggor. Ja, det vågar jag faktiskt säga att dessa är! Krämögonskuggor är något som kan vara knepigt eftersom de ska vara krämiga, men ändå inte för krämiga så de lägger sig i ögonvecken alldeles för mycket.

Gressa Eye Tint, 6,8 gr, ca 360 kr/styck. Krämögonskuggor till skillnad från puderskuggor ger en mer intensiv look på ögonlocket, mer metalliskt och skimrig vilket jag älskar. Nackdelen med krämögonskuggor är dock att de liksom oftast lägger sig i ögonlocksvecken. Dessa krämögonskuggor har en magisk formula – i burken är de krämiga men på huden blir de till sammetslent puder. De är inte oljiga vilket gör att de inte lägger sig i ögonlocksvecken och går enkelt att sudda ut över ögonlocket. De går att applicera med fingrar eller borstar,  och det går såklart att blanda nyanserna för att skapa nya eller bara blanda direkt på ögonlocket som vilka ögonskuggor som helst. Jag har använt ögonskuggorna både över hela ögonlocket och som kajal/eyeliner, både en skarp variant men även utsuddad smokey eye. Såå fina och användbara! Betyg: 5/5

Nyanser uppifrån och ner:

Neve – matt, nude nyans som passar perfekt som bas

Aureo – skimrig, ljust guldig nyans

Roasted – matt, taupe nyans

Plumm – skimrig, ljust plommonfärgad nyans med koppartoner

Bronce – skimrig, bronzig brun nyans