Hörrni – nu är det dags att ta fram solskyddet! Vårsolen tittar äntligen fram och då är det hög tid att börja använda SPF. Att hitta ett ekologiskt solskydd som känns lätt på huden och inte lämnar en vit hinna kan vara lite klurigt men jag har testat mig fram och hittat några favoriter till vardagslivet och kontoret (till stranden och utomlandsresor föredrar jag högre spf):

Hynt Sun Prep Sunscreen ger ett solskydd på spf 25 och är hands down det bästa solskyddet för ansiktet jag testat; smälter in sömlöst och lätt i huden och känns som vilken dagkräm som helst. Funkar jättefint under smink och doftar gott. Betyg: 5/5

Juice Beauty Oil-Free Moisturizer Spf 30 är en dagkräm med solskyddsfaktor 30. Den här krämen återfuktar men ger inte lyster, vilket jag uppskattar på sommarhalvåret eftersom jag ändå blir blank av värmen och har blandhy – så för mig har denna varit en fullträff. Massera in solskyddet så sjunker den in fint, funkar riktigt bra under smink. Doften är lite sisådär, tänk dig doften av gröna bananer. Älskar denna men hade gärna sett en annan doft! Betyg: 4,5/5

Evolve Climate Veil Tinted är en dagkräm som ger ett skydd på 20 spf. Denna tonade dagkräm smälter enkelt in i huden och ger ingen vit hinna. Ger lyster och ett fint glow till huden, för mig som har ljus hy funkar denna även på vinterblek hy. På en bra huddag så klarar jag mig med denna som enda bas – samtidigt som dagkrämen är väldigt fin under smink! Betyg: 4,5/5

Madara Age-Defying Sunscreen är en tonad dagkräm med spf 30 som är återfuktande, ger huden lyster och känns utjämnande på huden. Ger ingen vit hinna och smälter in fint i huden utan att ge extra färg, och passar bra som underlag till smink. Den här är lite mörkare i tonen och passar mig inte när jag är vinterblek, utan senare på sommaren när jag fått färg. Jag hade önskat ljusare nyans, annars så bra! Betyg: 4,5/5

Juice Beauty CC Cream är en lätt tonad cc-cream med spf 30. Krämen ger lätt täckning, färgkorrigerar, jämnar ut hudtonen, ger lyster och gör att huden känns fylligare. Den kan till början känns lite oljig på huden men så snart den masseras in så ger den en silkig, silikonig känsla på huden (utan att den innehåller silikon förstås). Riktigt fin på huden och funkar som underlag till vardags. Doften är lite sisådär, tänk dig doften av gröna bananer dock klingar den av efter en stund. Nyansen Natural Glow funkar fint på min ljusa hy. Älskar! Betyg: 5/5

Madara CC Cream är en lätt tonad cc-cream med spf 15. Krämen ger en lätt täckning, lyster, korrigerar hudtonen och återfuktar bra. Krämen smälter enkelt in i huden och ger ett fint underlag till vardags. Doftar gott av söt vanilj. Nyansen Light funkar fint på min ljusa hy. Ännu en favorit! Betyg: 5/5

Hoppa inte över solskyddet – det är troligen den bästa hudinvesteringen du kan göra för att förebygga åldrande hud, pigmentering och rynkor ♥