Favoritfoundation. Vågar man kröna en sådan? Det känns som ett stort statement men jag gör det ändå, jag har trots allt återkommit till just den här i flera år. Här kommer kärleksförklaringen:

Gressa, Minimalist Serum Foundation, 15 ml, ca 600 kr. Det här är en flytande foundation som kommer i pipettflaska och innehåller oljor, mineralpigment och växtextrakt. Det kan tyckas opraktiskt med förpackningen, men eftersom foundationen är väldigt flytande i formulan (tänk dig nästan som vatten) fungerar pipetten utmärkt till dosering. Flaskan måste också skakas innan applicering så oljorna och mineralpigmenten blandas. Därefter kan du applicera antingen med fingrarna, svamp eller borste. Jag rekommenderar fingrar eller borste*, då svampen suger upp mycket av foundationen.

Och hur är den på huden då? Jo, fantastisk såklart! Foundationen är högpigmenterad och därför kan du själv styra hur täckande resultat du vill ha. För full täckning räcker 3-4 droppar och för lätt täckning räcker 1-2 droppar vilket också gör foundationen väldigt dryg. Resultatet blir åt det matta hållet utan att resultatet blir kakigt eller ojämnt. När foundationen värmts upp på huden och smält in så får huden en hälsosam lyster. Jag kan få till både en lätt bas med lyster (jag blandar den då med lite ansiktsolja och masserar in med fingrarna i ansiktet) som ser sådär post yoga-härlig ut samtidigt som jag kan få till en riktigt täckande, glammig look för party. Jag älskar den här foundationen och har inte testat något annat som når upp till samma höga nivå. Love it!

Enda nackdelen är att nyansutbudet är ganska litet, fler mellannyanser och fler mörkare nyanser har varit fint. Jag kommer hur som helst köpa den här om och om igen och hoppas de tar fram fler nyanser! Betyg: 5/5

*Tips på en grym borste med flytande foundations är Air Focus Foundation Brush, också från Gressa.