Makeupen jag tidigare har testat från Purobio har varit med blandade betyg – den här foundationen har jag ändå varit nyfiken på sen den lanserades och är riktigt positivt överraskad! Wow!

PuroBio, Drop Foundation, 19 gr, 189 kr. Foundationen kommer i en pipettflaska vilket jag tycker är smart med tanke på den vattniga formulan. Foundationen är riktigt lätt och kan appliceras både med fingrar, svamp och borste. Jag har föredragit fingrarna eller borste. Foundationen i sig är väldigt pigmenterad, så en droppe har räckt för mig till vardags och kanske tre droppar till fest vilket också gör den här superdryg. Den känns lätt på huden, är täckande, blir inte kakig och ger helt enkelt ett snyggt resultat! Det ger en silkeslen och något matt finish, vilket gör att huden (som alltid) behöver preppas med hudvård innan foundation.

Jag har kombinationshud och den har passat mig, men då foundationen kan ge ett matt resultat tror jag att den här foundationen passar sämre för dig med torr eller mogen hud, eller så kan du blanda den med ansiktsolja för att få mer lyster.

Nyansen 02 passar mig perfekt, och jag har ljus hy med neutral underton.

Drop Foundation är nästan en dupe av min favoritfoundation genom tiderna, Serum Foundation från Gressa, men med en mycket blygsammare prislapp. Jag är verkligen imponerad! Betyg 4,5/5