Boosta hår och hårbotten. För att ge torrt hår extra glans och återfukta torr hårbotten brukar jag göra en oljeinpackning i håret någon gång i månaden. Det kanske låter helknasigt att hälla olja i håret men det fungerar riktigt bra! Jag använder mig av oljablandningar som är anpassade för hårbotten, men de funkar säkert också med t.ex. högkvalitativ kokosolja:

  • Jag brukar börja med att massera in några pump av oljan i hårbotten (i torrt hår) och sen dra ut det lite i längderna, speciellt på mina stackars sönderblekta toppar. Sedan snurrar jag in håret i en microfiberturban (att fästa håret med en klämma fungerar ju också bra).
  • Jag låter det verka minst 30 minuter, gärna lite längre så oljan hinner sjunka in ordentligt. Jag brukar aldrig sova med olja eller inpackning, då min hårbotten kan bli täppt och börja klia.
  • Knepet för ett rent, glansigt hår efter oljeinpackningen är att inte blöta håret utan att massera in schampo direkt i hårbotten och håret med hjälp av lite vatten. Om man sköljer igenom håret först och schamponerar sen kommer man garanterat inte få bort oljan ur håret.
  • Sedan är det bara att fortsätta med sin vanliga tvättrutin. Voila!